Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’

Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’

Foto: VIER

Barbara Sarafian moest gisteren het onderspit delven na een spannende finale tegen Filip Peeters. Vandaag neemt hij het samen met Joke Emmers op tegen Bill Barberis. Alweer een acteursonderonsje dus, maar wie speelt donderdag het best en wie haalt de finaleweek nét niet?

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Bill Barberis (35), de acteur die onder andere meespeelde in ‘Thuis’ en ‘Spitsbroers’, zit opvallend rustig in zijn oranje zetel. Hij vertelt meteen dat hij en tegenspeelster Joke een “voorgeschiedenis” hebben.

Wie zetelde in de jury?

Wim Helsen en Bart Cannaerts sluiten de week af op de jurybank. Bij een vraag over bekende huwelijksdansen, laten ze zich helemaal gaan.

Wat waren de flauwste moppen?

Bart: “Ik heb nog een tijdje gevoetbald en mijn bijnaam in de ploeg was ‘het kanon’. Omdat ze vonden dat een kanon absoluut niet thuishoorde op een voetbalveld.”

Erik: “Geloven jullie in liefde op het eerste gezicht?” - Wim: “Ja. En als ik naar u kijk, geloof ik ook in misselijkheid op het eerste gezicht.”

Wim: “Mijn levensmotto is al dertig jaar hetzelfde: ‘Elke dag een ander motto’.”

Wat waren de vreemdste onthullingen?

Wim Helsen bekent dat hij goed met computers overweg kan, maar niet met laptops. “Ik ben als kind eens met mijn hoofd in een wafelijzer beland, en sindsdien moet ik ook van laptops niets meer weten.”

Bill Barberis onthult dan weer dat hij ooit heeft moeten huilen “als een meisje”.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Filip scoort met 420 seconden een eerste plaats en ontsnapt zo aan de finale. Bill volgt met 362 seconden, Joke bengelt onderaan met 199 seconden op de teller.

Dit gebeurt er wanneer 3 acteurs strijden om 2 plaatsen in de finaleweek van ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Hoe verliep de finale?

Wanneer Bill op 54 seconden stopt, laat Joke zich zakken tot 52. Ze heeft nu aan drie juiste antwoorden genoeg om Bill naar huis te spelen.

“Wat kun je me vertellen over Goethe?”, vraagt Erik Van Looy. Schrijver, Faust en Duitser doen Bill de das om. Immer olijke Joke blijft in het spel en stoot door naar de finaleweek.

Wie zien we maandag?

Maandag beginnen we aan de laatste week ‘De Slimste Mens’ van dit jaar. Daarin nemen Filip Peeters en Joke Emmers het op tegen zanger en gitarist Thibault Christiaensen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees