In Hijfte hebben ze een duurzame sneeuwman die de wacht houdt

In Hijfte hebben ze een duurzame sneeuwman die de wacht houdt

Foto: Rudy Tollenaere

Lochristi - De tijd dat ze in Lochristi al eens durfden lacherig doen over de inwoners van Hijfte ligt al heel ver achter ons. En dat is maar goed ook. Want in Hijfte bewijzen ze af en toe dat er met hen niet te lachen valt. Neem nu Hijfte Kerst, een evenement dat een aantal jaren geleden zeg maar uit het niets ontstond, en dat er nu staat als een huis. Niet zomaar de kerstmarkt van Lochristi nabootsen, maar gaan voor een eigen aanpak. Een tent neerzetten, en die zelf aankleden. Niet door naar een decoratiewinkel te trekken en allerlei kitscherig kerstmateriaal te kopen. Nee: "wij kunnen dat zelf". Daar gaan ze in Hijfte van uit. Het begon met meubilair gemaakt van transportpaletten, en het ging zo maar door. Dit jaar schoten ze wel de hoofdvogel af: een metershoge sneeuwman, gemaakt van gestripte transportpaletten.

Hijfte Kerst begint vrijdagavond om 21 uur met een fuif in de tent. Zondagnamiddag kan men er vanaf 14 uur terecht in de tent, voor hapjes, drankjes, ambiance, muziek met onder meer Chris Corn en Yves Segers. En kinderdisco met Raf Violi.

Nog even meegeven dat u vrijdag vanaf 19 uur ook terecht kan in café Center waar er ook een kerstmarkt is. Daarover kon u hier al meer lezen.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio