Voor amper 12 euro kan deze luxevilla met Rolls Royce en personeel van jou zijn

Een Britse miljonair heeft een wedstrijd opgezet waarbij hij zijn residentie van zo’n 2,3 miljoen pond - ruim 2,6 miljoen euro - weggeeft aan één winnaar. Maar dat is niet alles: bij het ‘huis’ horen ook onder andere een Rolls Royce, 4 hectaren tuin, een wellnessruimte met zwembad en gymnasium, een golfterrein, een gevulde wijnkelder en personeel voor één jaar. En dan hebben we het nog niet gehad over de 50.000 pond zakgeld - zo’n 57.000.

Het immense domein ligt in het Engelse Devon en het enige wat je moet doen om kans te maken op de decadente prijs, is een lotje van 10,5 pond kopen en een eenvoudige kennisvraag beantwoorden. Nadien wordt uit alle verkochte lotjes één winnaar getrokken die met de hoofdprijs aan de haal mag. Negen andere winnaars winnen elk 10.000 pond, zo’n 11.400 euro.

De anonieme eigenaar wil zijn optrekje naar eigen zeggen via een wedstrijd verkopen “voor de lol”. Daarnaast belooft hij 20% van alle inkomsten door te storten naar goede doelen waaronder het Rode Kruis en Make-a-Wish.

500.000 lotjes

“We hebben prachtige tijden beleefd in het huis, dat we zelf ontworpen en gebouwd hebben”, aldus de huidige eigenaar. “Alleen hebben we nu twee kleinkinderen die op vier uur rijden wonen en willen we iets dichter bij hen zijn.”

De eigenaars hopen 500.000 lotjes te verkopen. Als er minder dan een half miljoen verkocht raken voor eind november, wordt er een alternatieve geldprijs uitgereikt. De trekking vindt plaats op 30 november 2018 of nadat het miljoenste lotje verkocht is. En voordat je jezelf naar de site rept om een ticket te kopen: de wedstrijd is voorbehouden voor inwoners van Engeland, Wales of Schotland. Maar niets belet je om een betrouwbare kennis of vriend over de plas aan te spreken die in jouw plaats een lotje kan kopen.

Waregem

De wedstrijd doet denken aan een koppel uit Waregem dat op dezelfde manier een - toegegeven, iets bescheidener - huis wilde verkopen ten voordele van ‘De Warmste Week’. De verkoop werd niet veel later opgeschort omdat het koppel bedreigingen had ontvangen. Vooral via sociale media beschuldigden mensen het gezin ervan munt te willen slaan uit een goed doel.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees