Celebs

Daarom zal je op de rode loper van de Golden Globes vooral zwart zien

Daarom zal je op de rode loper van de Golden Globes vooral zwart zien

Foto: AP

Wie van plan is om volgende maand naar de uitreiking van de Golden Globes te kijken, zal opvallend veel zwarte jurken zien op de rode loper. Al dertig actrices hebben aangegeven dat ze zwart zullen dragen als stil protest tegen de vele misbruiken en het Weinstein-schandaal in de filmwereld.

De jaarlijkse uitreiking van de Golden Globes is een feest voor fans van rode lopers, glitter, glamour en prachtige jurken. Dit jaar zal de rode loper opvallend zwart kleuren, kopt E News. 

"Heel veel genomineerden en actrices die prijzen uitreiken, bundelen de krachten en plannen samen een vorm van stil protest tegen alle schandelen in de filmwereld van de afgelopen maanden. Ze zullen in het zwart gekleed gaan en tonen zo hun solidariteit met alle slachtoffers."

Er werd nog geen enkele actrice bij naam genoemd, toch hebben al veel van de genomineerden, zoals Reese Witherspoon, Meryl Streep of Jessica Chastain, op sociale media of in de pers ervaringen gedeeld of hun ongenoegen geuit over de misbruikschandalen in de filmwereld. 

Op 7 januari zullen we zien hoe groot dit stil protest wordt. Volgens bronnen blijft de actie ook niet beperkt tot de Golden Globes maar zal het een vervolg krijgen op andere grote shows als de Critics’ Choice Awards, de SAG Awards en de Oscars.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees