Tour de France krijgt koninklijke spurten: ook Caleb Ewan staat straks aan de start

Tour de France krijgt koninklijke spurten: ook Caleb Ewan staat straks aan de start

Foto: EPA

Het worden straks pittige sprintjes in de Ronde van Frankrijk. Na Fernando Gaviria (Quick.Step) maakt ook Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) zijn debuut in de Tour de France. Tel daar nog Kittel, Greipel, Démare, Cavendish en uiteraard Sagan bij en je weet nu al dat er alleen maar koninklijke spurten op het programma zullen staan.

Caleb Ewan (23) had zelf aangegeven klaar te zijn voor de Tour de France en zijn team is hem daarin gevolgd. Mitchelton-Scott, straks de opvolger van Orica-Scott, liet weten dat Ewan, al ritwinnaar in Vuelta en Giro, op 7 juli tot de acht geselecteerde renners zal behoren. Ook Adam Yates is opnieuw van de partij. Het nummer vier van de Tour 2016 koos dit jaar voor de dubbel Giro-Vuelta maar keert straks terug naar de Tour. En dat heeft dan weer gevolgen voor zijn broer Simon. Die werd deze zomer als zevende afgevlagd in de Tour maar gaat in 2018 voor de dubbel Giro-Vuelta, net als de Colombiaan Esteban Chavez.

Eén ding staat al vast: er zal koninklijk gespurt worden in de Tour. Uiteraard wil Marcel Kittel zijn dominantie van vorig jaar - vijf ritzeges - overdoen maar met Gaviria en Ewan krijgt hij er twee ambitieuze debutanten bij. En zowel André Greipel als Mark Cavendish azen op revanche nadat het afgelopen zomer niet liep zoals verwacht. Daar mag u ook nog volgende jongens aan toevoegen: Arnaud Démare en Dylan Groenewegen (beiden ritwinnaar in 2017) en de onvermijdelijke Nacer Bouhanni. Om van Peter Sagan nog maar te zwijgen. Dat zijn, netjes samengeteld, negen topspurters waarvan er maar één kan winnen. Het zal dringen worden in de laatste honderden meters. Als dat maar goed afloopt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.