Theaterstuk ‘Op weg naar Wembelie’ gaat op reis, mét opvoering op Bosuil

Theaterstuk ‘Op weg naar Wembelie’ gaat op reis, mét opvoering op Bosuil

Foto: RR

Deurne -

In 2018 is het 25 jaar geleden dat een Belgische ploeg de finale van een Europabeker bereikte. Die club was R. Antwerp FC. Het stadion was het iconische Wembley in Londen.

Dat Antwerp-supporters die historische gebeurtenis niet zomaar zou laten voorbijgaan, is wellicht geen verrassing. Voor theatermakers Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleer, die eerder theaterzalen liet vollopen met Den Derby en Den Derby 2, was het dé perfecte aanleiding voor een nieuwe productie: Op weg naar Wembelie!

‘Foute vriend’ en RAFC-supporter Jeron Dewulf neemt het publiek mee naar het legendarische voetbalseizoen 1992-1993, van de bekerwinst tegen KV Mechelen, over alle Europese voorrondes – die Antwerp één na één miraculeus overleefde – tot de historische Europacupfinale tegen het Italiaanse Parma AC.

Op weg naar Wembelie speelt van 30 maart tot en met 12 mei 2018 (dag op dag 25 jaar na de Europabekerfinale) in ’t Klokhuis. Ook op de Bosuil trekt Jeron Dewulf alle registers open met een voorstelling in de grote zaal van de nieuwe tribune 1, met zicht op ‘den 2’ en het veld. Daarna trekt de voorstelling door heel Vlaanderen. “Want supporters van RAFC zitten overal”, zegt Jeron Dewulf.

Ook R. Antwerp FC zelf laat het moment niet aan zich voorbijgaan. “We plannen een aantal evenementen en ook in de merchandising zal er een hele lijn gewijd worden aan de Wembley-finale”, zegt woordvoerder Thomas Deckers.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio