Nieuwe wending in dood van Vlaams model: laatste sms opgedoken, familie ontvlucht het land

Nieuwe wending in dood van Vlaams model: laatste sms opgedoken, familie ontvlucht het land

Ivana Esther Robert Smit. Foto: Facebook

Peer -

“Ik hou van je schat. Ik ben nu in het huis van een vriendin. Ik bel je later...” Dat is het laatste sms’je dat het Vlaams-Nederlandse model Ivana Esther Robert Smit naar haar vriend stuurde voor ze van het balkon viel en stierf. Voor de familie wordt het mysterie er alleen maar groter op. Ze gingen naar de plek des onheils, in het Maleisische Kuala Lumpur, omdat ze niet geloven dat hun dochter stierf door een ongeval. Maar daar zijn ze nu moeten vluchten.

Ivana Smit kwam vorige week donderdag op raadselachtige wijze om het leven in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Ze stierf nadat zij viel vanaf de twintigste verdieping van een appartementengebouw. Haar naakte lichaam werd op een balkon veertien verdiepingen lager gevonden.

Eerst werd de zaak behandeld als een natuurlijk overlijden. Een ongeval of mogelijk zelfs zelfdoding. Op aandringen van de familie heeft de Maleisische politie het dossier opnieuw geopend en zijn al een aantal nieuwe, verdachte, zaken aan het licht gekomen. Zo zijn de schoenen van het meisje gevonden, maar haar lingerie bijvoorbeeld nog niet.

Sms naar vriend

Nieuwe wending in dood van Vlaams model: laatste sms opgedoken, familie ontvlucht het land
De laatste selfie van Ivana. Foto: rr

“In dit dossier zitten te veel elementen die niet kloppen”, zegt vader Marcel Smit in de Maleisische media.“Neem nu die vreemde sms.”

Ivana’s laatste bericht luidde: “Ik hou van je schat. Ik ben nu in het huis van een vriendin. Ik bel je later ...” Ze stuurde het samen met een selfie naar haar Duitse vriend Lukas Kramer. “Als ze hem later zou terugbellen, wat is er dan in tussentijd gebeurd? Moest ze hem dringend wat vertellen?” aldus haar vader.

De familie gelooft niet in een ongeval. De reling van het balkon was 1,20 meter hoog. “Daar val je niet zomaar over”, klinkt het.

Seksspelletjes

Intussen is duidelijk dat Ivana in de bewuste nacht van 6 december was gaan feesten in een chique club. Tot in de vroege uurtjes. Ze vertrok met een steenrijke Amerikaanse zakenman en zijn Kazachse vrouw en vergezelde hen naar hun flat. Op beelden, gemaakt met veiligheidscamera’s, is te zien dat de vrouw rond 8 uur ’s ochtends het gebouw verliet, naar eigen zeggen om hun kindje naar school te brengen. Om 10 uur lokale tijd keerde ze terug. Ivana was toen al dood. Het betekent wel dat ze twee uur alleen was geweest met de Amerikaan. Wat is er intussen gebeurd?

Dat ze met hen zou zijn meegegaan om ‘seksspelletjes’ te spelen, gelooft de familie niet. “Zo is onze dochter niet”, klinkt het.

Buren zouden ook een ruzie gehoord hebben in het appartement. In de flat is drugs gevonden. En ook in het bloed van de Amerikaan, zijn vrouw en van Ivana zijn sporen van verdovende middelen gevonden. Het koppel werd maandag in verdenking gesteld van druggebruik: Johnson pleitte onschuldig, zijn echtgenote Luna schuldig.

Gevlucht

Ivana’s ouders en broer waren naar Maleisië afgereisd om de zaak van nabij op te volgen, maar is het land intussen ontvlucht. Oorspronkelijk zou het gezin pas terugvliegen op kerstavond. Maar na “bepaalde gebeurtenissen” is ervoor gekozen om het land eerder te verlaten. Wat er precies is voorgevallen, wil de familie pas toelichten bij terugkomst in Nederland. Vermoedelijk voelen ze zich niet meer veilig in Kuala Lumpur en vliegen ze daarom terug. Zonder het lichaam van Ivana.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees