Twee jaar cel gevraagd voor brandstichting aan Glazen Straatje in Gent

Twee jaar cel gevraagd voor brandstichting aan Glazen Straatje in Gent

Foto: Faroek/Politie Gent

Gent - Een 35-jarige Gentenaar kijkt aan tegen een mogelijke celstraf van twee jaar omdat hij afgelopen zomer op een nacht een stapel afval in brand heeft gestoken in de Brabantdam, vlak naast het Glazen Straatje, de bekende prostitutiebuurt in Gent.

De man werd opgespoord via camerabeelden in het VTM-programma Faroek. Hij had twee dagen vakantie en was serieus dronken. “Alle remmen mochten los”, zei hij aan de politie.

“Maar ik herkende mezelf niet toen ik de camerabeelden zag op televisie”, zei hij donderdag in de rechtbank. “Ik heb er bijzonder veel spijt van. Ik weet niet waarom ik dat heb gedaan. Ik heb er geen logische uitleg voor.”

De afvalstapel brandde hevig, maar de brandweer was er snel bij en beperkte de schade. “Maar het had veel erger kunnen aflopen”, zei de openbaar aanklager. Er werd twee jaar celstraf gevorderd. “Voor brandstichting mogen we een straf tussen één en vijftien jaar vragen.”

Dat de brandstichter zichzelf niet aangaf nadat hij de beelden had gezien op Faroek had gezien, wordt hem kwalijk genomen. Hij werd herkend via anonieme tips. Vonnis op 11 januari

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio