Twee miljoen mensen kijken naar het ‘huwelijk’ van Gordon, maar voelen zich bedrogen door de programmamakers

Twee miljoen mensen kijken naar het ‘huwelijk’ van Gordon, maar voelen zich bedrogen door de programmamakers

Foto: RTL4

De Nederlandse zanger en presentator Gordon (49) zou donderdag zijn langverwachte jawoord geven in het programma ‘Gordon Gaat Trouwen’, maar die finale liep niet helemaal zoals verwacht. Gordon besloot met geen van de twee overgebleven mannen te trouwen, tot grote ergernis van veel kijkers.

Gordon nam deel aan het programma ‘Gordon Gaat Trouwen’ in de hoop een geschikte levenspartner te vinden. Het RTL4-programma - bij ons op Vitaya te zien - werd een hit en de finale donderdag haalde maar liefst 2,1 miljoen kijkers. Alleen draaide die achtste en laatste aflevering uit op een grote anticlimax. Op de meest idyllische plek in Zuid-Afrika besliste Gordon doodleuk om géén van de twee overgebleven kandidaten het jawoord te geven. “Ik kan het niet”, klonk het. “En geloof me: er is niemand zo teleurgesteld als ik.”

(bekijk de anticlimax vanaf minuut 33)

Veel kijkers voelen zich bedrogen door de programmamakers - zeker toen bleek dat de presentator in de helft van de reeks al wist dat zijn droomman niet tussen de kandidaten zat - en uitten hun ongenoegen op sociale media.

De zanger zelf laat in een reactie weten dat hij geen huwelijk in scène wilde zetten. “Dat is oprecht nooit mijn bedoeling geweest. Wellicht wat naïef om te denken dat ik dat zou vinden in een tv-programma, maar hé: niet geschoten is altijd mis.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees