Mode

Diane von Furstenberg moet na anderhalf jaar al op zoek naar nieuwe hoofdontwerper

Diane von Furstenberg moet na anderhalf jaar al op zoek naar nieuwe hoofdontwerper

Foto: Isopix

De Britse ontwerper was pas anderhalf jaar aan het werk als creatief directeur bij Diane von Furstenberg, maar stapt nu zelf op.

Halverwege 2015 kondigde Diane von Furstenberg trots de aanstelling van een nieuw creatief directeur aan. "Het is tijd voor een frisse wind", zei Diane von Furstenberg toen in The New York Times over haar beslissing. "Ik heb jaren gezocht naar iemand om me op te volgen en nu heb ik hem eindelijk gevonden." De Britse ontwerper was verantwoordelijk voor de modernisering van het label, van ontwerpen tot marketing en alle winkels. 

‘Ik ben dankbaar voor Diane’s steun en de kans om dit iconische label te leiden. Ik ben enorm trots op wat we de afgelopen achttien maanden hebben neergezet en wil dan ook het ongelofelijke team bedanken voor hun toewijding en steun’, zegt Saunders in een persmededeling.

En ook Diane von Furstenberg heeft prijzende woorden klaar voor de ontwerper. 'Ik ben Jonathan zo dankbaar voor zijn mooie werk en alle moeite en toewijding die hij in DVF heeft gestopt.'

Waarom Saunders opstapt wordt niet aangekondigd. Diane von Furstenberg zou wel van plan zijn om een deel van de aandelen van haar bedrijf te verkopen. De toonaangevende modewebsite Business of Fashion meldt ook dat het niet altijd even goed boterde tussen Saunders en Von Furstenberg.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees