OCMW mag huis pas verkopen nadat het 26 handtekeningen heeft verzameld

OCMW mag huis pas verkopen nadat het 26 handtekeningen heeft verzameld

De woning staat al jaren leeg. Foto: ssj

Beersel -

Het OCMW mag na jaren eindelijk een huis verkopen. Daar was de handtekening van liefst 26 erfgenamen voor nodig.

Het OCMW van Beersel heeft beslist om een alleenstaande woning te verkopen. Op zich geen speciale zaken, ware het niet dat het OCMW heel veel moeite en tijd heeft gekost om de woning te koop te mogen aanbieden. “Het OCMW kreeg de woning in 1979 via het testament van de voormalige eigenaar”, vertelt OCMW-voorzitter Sonia Van Wanseele (CD&V). “In dat testament werd de wens geuit dat de woning zou worden gebruikt voor de senioren van Dworp. Dat was allesbehalve vanzelfsprekend, aangezien de woning op een steile helling ligt. Openbaar vervoer is er ook niet echt heel dichtbij. We hebben ze steeds gebruikt als doorgangswoning voor gezinnen in nood.”

Herstellingskosten

“Maar omwille van de hoge herstellingskosten die er zaten aan te komen, staat de woning nu al een aantal jaren leeg. Daarom was het onze intentie om het gebouw te verkopen. Maar net omdat we het huis in bezit hadden gekregen via een testament, kon dat niet zomaar. Daarvoor moesten we het akkoord hebben van de erfgenamen”, legt Sonia Van Wanseele uit. “Uiteindelijk bleek het om 26 kinderen, kleinkinderen en andere aanverwanten te gaan. We konden het eigendom pas verkopen als we het schriftelijke akkoord van al die personen kregen. Gemakkelijk was het niet, het was een werk van jaren.”

Nu alle handtekeningen binnen zijn, kan de verkoop bijna beginnen. “De OCMW-raad heeft al beslist om het goed online te verkopen via FED-net. De publicatie is voor begin volgend jaar. De woning en de bijhorende grond zijn geschat op 295.000 euro”, zegt Van Wanseele. “De woning is prachtig gelegen.”

Het geld van de verkoop zal door het OCMW gebruikt worden voor nieuwe sociale doeleinden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees