VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - rudy vandemoortelefc gullegem

“Iemand anders mag gerust de kar trekken”

“Iemand anders mag gerust de kar trekken”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

Het bestuur van FC Gullegem hoopte op een zorgeloos seizoen. Voorzitter Rudy Vandemoortele en zijn kompanen worden door de trainers en spelers op hun wenken bediend.

“Voor een kleine club boeren wij niet slecht”, zegt voorzitter Rudy Vandemoortele. “Hoger dan tweede amateurklasse moeten wij niet mikken. Met bescheiden middelen hebben we het op sportief vlak ver geschopt. Financiële avontuurtjes zijn niet aan ons besteed. Al te veel clubs hebben in het verleden verder gesprongen dan hun neus lang was en hebben dat cash moeten betalen. Men gaat nooit failliet door gebrek aan spelers, wel door gebrek aan geld. Wij zaaien altijd naar de zak, maar we doen het toch uitstekend. We hebben voor een sterke kern gezorgd en vooral op eigen veld hebben we onze supporters al vaak verwend. Jammer dat dit ons niet meer publiek oplevert. Zoals overal blijven vooral de Gullegemse jongeren weg.”

Twee jaar geleden dreigde Rudy Vandemoortele met ontslag. “Mijn functie is nog altijd vacant”, beweert de Gullegemnaar. “Het zou niet slecht zijn mocht er iemand anders de kar willen trekken. Volgend seizoen bestaan we tien jaar. In amper vijf jaar gingen we van vierde provinciale naar de toenmalige derde klasse. Zo'n parcours afleggen was een unicum. Weinig ploegen zullen het ons nadoen. En ook in tweede amateurklasse blijven we moeiteloos overeind. Kampioen worden van de rechter- kolom is onze enige betrachting.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio