Fluistert Siri straks zachtjes in je oor hoe warm het wordt?

Fluistert Siri straks zachtjes in je oor hoe warm het wordt?

Foto: AFP

Apple wil het in de toekomst misschien mogelijk maken om stemassistent Siri te laten fluisteren. Het bedrijf heeft daar in 2016 al een patent voor aangevraagd, maar maakte dat nu pas bekend. Het zou gebruikers ook moeten toestaan zelf te fluisteren tegen Siri.

Apple overweegt de mogelijkheid om gebruikers tegen stemassistent Siri te laten fluisteren en Siri ook terug te laten fluisteren, dat blijkt uit een patentaanvraag die Gizmodo ontdekte. De aanvraag dateert uit 2016 maar zou pas nu publiek gemaakt zijn.

Het patent handelt over een “digitale assistent die in staat is gefluisterde steminput te detecteren en een gefluisterd antwoord te produceren”. In de aanvraag wordt verduidelijkt dat de normale, luide stem waarmee Siri gewoonlijk antwoordt, niet wenselijk is in bepaalde omstandigheden. Omstandigheden waarin gefluister meer aangewezen is. Apple denkt daarbij aan drukke kantoren of bibliotheken.

Als Apple de software gaat gebruiken, wat niet noodzakelijk ooit het geval zal zijn, zal die aan de hand van de frequentie van de stem van de gebruiker weten of Siri al fluisterend moet antwoorden of niet. Natuurlijk vragen zowel Apple als Samsung regelmatig patenten aan voor software die ze daarom niet noodzakelijk ooit zullen gebruiken.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees