Sarah verloor haar baby en knutselt nu voor lotgenoten: “Dit helpt mij echt”

In volle rouwperiode zetten Sarah en Kenneth (vooraan) zich in voor het goede doel en krijgen daarbij veel hulp. Foto: eva

Kuurne -

Elke vrijdagavond komt een groep vriendinnen uit Kuurne samen om te knutselen. Het initiatief om zich zo met zijn allen in te zetten voor het goede doel komt van Sarah Lefevre (27). Het is haar manier om een groot verlies te verwerken.

Begin augustus dit jaar. Zwangerschap halverwege. Nog twintig weken en Sarah Lefevre (27) en Kenneth Devolder (28) mogen hun eerste kindje in hun armen houden. Twintig weken eerder kreeg het Kuurnse koppel eindelijk het nieuws waar ze al jarenlang naar smachtten. “Door een ziekte kan ik niet natuurlijk zwanger worden”, vertelt Sarah. “Vier jaar lang hebben we het geprobeerd via vruchtbaarheidsbehandelingen. Drie operaties later en bij de vierde IVF-behandeling was het dan eindelijk gelukt. We waren zo blij dat we een kindje kregen. Ons geluk kon niet op.”

Er wordt afgeteld, naar de eerste echo, de eerste keer de baby voelen, de zichtbare zwangere buik. De eerste kleertjes worden gekocht en de kinderkamer wordt klaargemaakt. De cruciale maanden zijn ondertussen voorbij. Met meer gerustheid kan er nog intenser worden afgeteld tot ze hun kindje kunnen vasthouden.

Marie-Lou

Maar in de nacht van 13 augustus gaat het toch nog totaal onverwachts fout. “Plots waren mijn vliezen gebroken. We zijn vlug naar het ziekenhuis gegaan. Ons meisje werd veel te vroeg geboren, de dokters hebben alles gedaan wat ze konden, maar ons kleine meisje kon niet gered worden.”

Veel te vroeg moest het koppel afscheid nemen. Dankzij de organisatie Boven de Wolken kregen mama Sarah en papa Kenneth wel de kans om met hun klein meisje Marie-Lou te poseren en werd het veel te korte moment met hun drietjes samen voor eeuwig vastgelegd. “Het verlies van ons meisje doet ons enorm veel verdriet. Maar we zijn zo blij dat we die foto's hebben. Dagelijks kijken we er naar vol liefde. De foto's verzachten de pijn toch wel en maken ons verdriet een stuk dragelijker.”

Sleutelhangers

Uit dankbaarheid voor de steun die ze kregen en ook om er voor te zorgen dat de vereniging voor lotgenoten hetzelfde kan blijven doen, zet het Kuurnse koppel zich in om geld in te zamelen voor Boven de Wolken. En daar krijgen ze heel wat hulp bij. Van haar mama Ann Breda, haar zussen Laura (21) en Margot (14) en vele vriendinnen. “Ik had het idee om sleutelhangers te maken met het logo van de vereniging, maar dankzij de creativiteit van iedereen maken we al veel meer, wolkenkussentjes, theelichtpotjes, kapstokken,...”

Elke vrijdagavond komt de groep samen om in een klasje van school Sint-Pieter, waar Ann Breda werkt, te knutselen. “Het is heel lastig”, zegt Ann. Marie-Lou is haar eerste kleinkind. “Elke week kijk ik net als Sarah uit naar de vrijdagavond. De warmte van deze mensen maakt dat het allemaal wat dragelijker.”

Voor de groep vriendinnen is het evident dat ze elke vrijdag komen meehelpen. “We willen Sarah zo graag steunen, en dit is het enige wat we kunnen doen voor haar. Het is zo ontzettend sterk wat ze allemaal doet. We bewonderen haar echt”, verwoorden Kimberly Kidey en Laura Waelkens het.

“Niet opgeven”

“De voorbije maanden heeft het ons echt geholpen. En we geven niet op. We gaan voor een zusje of een broertje”, besluit Sarah.

Team Marie-Lou staat met een standje op de kerstmarkt van Kuurne zaterdagavond. Ook kunnen er via de Facebookpagina zelfgemaakte creaties gekocht worden. Tijdens de Warmste Week wordt de cheque afgegeven in Wachtebeke. Maar ook daarna gaan ze acties blijven ondernemen om Boven de Wolken te blijven steunen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees