Automobilist veroorzaakt dodelijke aanrijding

Fietser (60) sterft vlak bij eigen woning

Beernem / Aalter -

Een 60-jarige fietser uit Sint-Joris (Beernem) is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Jacques Lebrez werd vlak bij zijn woning aangereden door een wagen. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het vreselijke ongeval gebeurde gistermorgen omstreeks 10 uur. Jacques Lebrez fietste in de Vijverstraat in Sint-Joris (Beernem) van de brug naar beneden. Een 43-jarige man uit Aalter reed et zijn wagen in dezelfde richting. Op het moment dat het fietspad ophield en de fietser dus op de baan moest rijden, kwam het tot een botsing - met dramatische gevolgen - tussen de twee.

Geschrokken

Wellicht schrok de automobilist van het feit dat het fietspad stopte en de fietser op de rijbaan kwam gereden. Al deed die laatste daarbij niets verkeerd. De wagen ging aan het slippen en sleurde de fietser een dertigtal meter mee. Daar belandde die uiteindelijk tegen een boom. Jacques Lebrez raakte levensgevaarlijk gewond en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De autobestuurder raakte lichtgewond en werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie van de zone Het Houtsche kwam ter plaatse en zette de baan een tijdje af. De brandweer kwam een tent plaatsen om het lichaam te bedekken. De bestelwagen en fiets werden uiteindelijk weggetakeld.

Het parket besliste om geen verkeersdeskundige aan te stellen. “Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk waren”, klinkt het. “De bestuurder van de wagen had ook niet gedronken.” Wellicht had de regenval en het gladde wegdek wel zijn invloed op het ongeval. De man zal zich later mogelijk nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor zijn rol in het ongeval.

Tragisch genoeg werd Jacques Lerez op een boogscheut van zijn woning aangereden. De man woont zelf even verderop in de Vijverstraat en was dus pas vertrokken of bijna thuis. De prille zestiger laat een echtgenote en drie dochters achter. Zij waren te aangeslagen om te reageren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio