Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrij

Tankwagen verliest smurrie op Antwerpse Ring: weg weer vrij

Foto: rr

Antwerpen - Op de Antwerpse Ring richting Gent heeft vrijdagavond een tankwagen een olieachtige substantie verloren via een open mangat. Net voor de Kennedytunnel zijn raakten twee rijstroken versperd. Rond 22.15 uur ging de Ring volledig even dicht, een half uur later ging één rijstrook weer open, rond middernacht was de rijbaan weer volledig vrij.

 

Eerder op de avond waren op die plaats twee rijstroken afgesloten omdat er schade was vastgesteld aan het wegdek. Toen de tankwagen de file naderde, moest de chauffeur een noodstop maken. Het mangat bovenaan was niet gesloten, waardoor de smurrie over een lengte van honderd meter op het wegdek terecht is gekomen.

Kristof Geens, woordvoerder van de Brandweerzone Antwerpen, bevestigt dat via het mangat van de tankwagen een dikke, olieachtige substantie op de rijbaan is terechtgekomen. De brandweer strooide absorberende korrels om het goedje te verwijderen van het wegdek. Ook de Civiele Bescherming kwam ter plaatse.

Twee rijstroken raakten versperd, maar om 22.15 werd de Ring volledig afgesloten. Een half uur later werd er één rijstrook vrijgemaakt, om middernacht was het goedje helemaal opgeruimd en was de weg weer vrij.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S