Erfgenamen stappen naar rechter na “schenking” van 800.000 euro

Erfgenamen stappen naar rechter na “schenking” van 800.000 euro

Foto: Belga

Brugge / Knokke-Heist -

De nabestaanden van een 96-jarige bewoonster van een serviceflat in Knokke stappen naar de rechter. De ex-eigenares van het flatgebouw, haar dochter en een notaris zouden de vrouw 800.000 euro lichter hebben gemaakt.

De bal ging in 2013 aan het rollen toen de neef van de overleden Georgette D. (96) een anonieme brief ontving. De dementerende vrouw woonde tot aan haar dood in serviceflatgebouw Seaflower Service Palace in Knokke. Volgens de briefschrijver zou ze door de toenmalige uitbaatster van het gebouw onder druk zijn gezet om tot twee keer toe een schenking te doen van 400.000 euro. Nog volgens de briefschrijver zou de uitbaatster ermee gedreigd hebben Georgette D. uit haar flat te zetten indien ze de schenkingsaktes niet ondertekende. Ze zou daarbij geholpen zijn geweest door haar dochter en diens partner, een Brugse notaris.

De neef van Georgette D. stapte met de brief naar het gerecht en diende samen met twee familieleden klacht in bij de onderzoeksrechter. Vier jaar later is het onderzoek afgerond en in januari zal de raadkamer beslissen of het geviseerde trio zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Het onderzoek zou alvast hebben uitgewezen dat Georgette D. een maand voor haar overlijden in maart 2013 bij een Oost-Vlaamse notaris haar handtekening plaatste onder twee schenkingen van telkens 400.000 euro. De sommen ging in de beide gevallen naar de dochter van de toenmalige eigenares van Seaflower Service Palace. Aan de speurders verklaarde de dochter dat er met die schenkingen helemaal niets verkeerd was en dat ze te goeder trouw handelde. Dat er sprake was van druk of misbruik van vertrouwen, ontkennen de drie geviseerden dan ook met klem.

“In januari zal het parket zijn eindvordering overmaken aan de raadkamer en die zal beslissen wie zich voor de correctionele rechtbank zal moeten verantwoorden en voor welke feiten”, aldus procureur Fien Maddens.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees