Jongen die uit leven stapte, herdacht op 16de verjaardag: “Moedig van Glenns ouders om zo’n moeilijk moment met zoveel volk te delen”

Ilsa, Maria en Sarah met Noah (10) en Kjell (10) kwamen een kaarsje aansteken aan het herdenkingsmonument. Foto: emd

Ninove -

In Appelterre vond vrijdagavond ‘Sweet Glenn’ plaats, een benefiet ten voordele van Awel maar vooral ter nagedachtenis en ter ere van de zestiende verjaardag van Glenn De Cooman. In juni stapte de jongen uit het leven nadat een naaktfoto van hem was verspreid via Instagram.

Kaaskroketten, vergeet-me-nietjes, taart, cupcakes en gehaakte kerstballen: feestzaal Jempie aan het station in Appelterre werd vrijdag binnen en buiten gevuld voor het goede doel. Heel wat mensen uit Ninove en omstreken kwamen er de zestiende verjaardag van Glenn De Cooman herdenken. Hij stapte midden juni uit het leven nadat een naaktfoto van hem was verspreid via Instagram.

“Het is nog altijd heel moeilijk. Het gemis wordt steeds groter”, vertellen zijn ouders Jan De Cooman en Sandra Spitaels. “Het doet natuurlijk deugd dat zoveel mensen met ons meeleven, maar vandaag, op zijn zestiende verjaardag, is het een extra moeilijke dag voor ons. Hij keek er zo naar uit en had zelfs al het type brommer uitgekozen dat hij zich zou kopen.”

Warmste Week

De ouders konden rekenen op een heleboel vrijwilligers, zoals Ann Persoons van KVLV Appelterre. “KVLV riep nationaal op om voor de Warmste Week kerstballen te haken en dat hebben wij aan dit herdenkingsmoment gekoppeld”, vertelt ze. “Ik kende Glenn omdat ik naast zijn grootouders woon. Ik woon al zo'n dertig jaar aan de spoorweg en hoorde nooit de bel of trein passeren, maar sinds juni hoor ik elke bel en trein. Moedig van de ouders om zo'n moeilijk moment met veel volk te delen.”

Annie De Doncker uit Galmaarden kwam een stuk taart eten. “Ik ben naar zijn begrafenis geweest en heb ook al een vergeet-me-nietje gekocht via zijn oma. Het is erg dat zo'n zaken gebeuren en in deze warmste week moeten we elkaar steunen.”

Kaartje met boodschap

Paulien Kosynsky en Sien Van Herreweghe van de leerlingenraad van het Sint-Aloysiuscollege, waar Glenn school liep, zorgden dan weer voor kerstversiering. “Iedereen kan een vrije gift doen voor een kaartje met op de voorkant de foto van Glenn en op de achterkant ruimte voor een zelfgekozen boodschap: een herinnering of iets wat ze hem nog graag hadden willen zeggen.”

Maria Scheerlinck, Sarah De Bisschop en Ilsa Van Droogenbroeck kwamen met Noah (10) en Kjell (10) een theelichtje aan het herdenkingsmoment zetten. “Een steun aan de (groot)ouders en om de kinderen te laten beseffen wat er is gebeurd”, zeggen Maria, Sarah en Ilsa. “Op Kjells basisschool De Oogappel, waar ook Glenn naar school ging, werd ook een pannenkoekenslag gehouden, waarvan de opbrengst ook naar Awel gaat. Die solidariteit is prachtig.”

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees