Snapchat laat iedereen zelf figuurtjes maken in 3D om toe te voegen aan je filters

Video: Snapchat

Grote fan van de filters op Snapchat? Dan is er goed nieuws. Snapchat laat je vanaf nu zelf je eigen filters maken, zelfs in 3D. Met een nieuwe app kan je dus zelf levensechte figuren namaken, die je dan op jouw video’s of foto’s kan plaatsen, alsof ze daar altijd al hebben thuisgehoord.

Snapchat laat iedereen zelf figuurtjes maken in 3D om toe te voegen aan je filters
Je kan thuis je eigen 3D filters ontwerpen. Foto: © Snap Inc.

Al enkele jaren amuseren gebruikers zich kostelijk met de gekste filters van Snapchat, die je op je gezicht kan uitproberen en dan naar je vrienden kan sturen. Nu lanceert de fotoapp Snapchat een nieuwe Lens Studio desktop-app waarbij je filters gewoon zelf in 3D kan ontwerpen en gebruiken.

Het resultaat lijkt een beetje op Pokémon Go. Ook daar kwamen er speciale figuurtjes in 3D op beeld uit de realiteit terecht. Nu hoeft dat dus niet langer een Charmander of Pikachu te zijn, je kan zelf ook gewoon je favoriete personages of dieren ontwerpen.

Je eigen creaties bewegen en zweven in de ruimte op je scherm. Wanneer je zo’n augmented reality (AR) ontwerp hebt gemaakt, krijg je een unieke Snapcode die je kunt delen met je vrienden.

Dagelijks gebruiken nu al 70 miljoen Snapchatters de bestaande filters. Met je eigen gekke ontwerpen gaat er een nieuw luik in de Snapchatwereld open.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees