Liefde voor de boerenstiel bracht hen zestig jaar bij elkaar

Diamant voor Firmin en Suzanne... maar wie is nu de baas?

Firmin Van Rijsselberghe (84) en Suzanne Rogiers (84) vierden vrijdag hun diamanten jubileum in woonzorgcentrum Kouterhof, waar de jubilarisse sinds kort verblijft. Een geanimeerd feestje werd het daar, want Firmin en Suzanne hebben nog graag hun zegje en dat maakten ze ook duidelijk aan het schepencollege en het OCMW-bestuur. Zo wisten we al snel dat Suzanne de baas is - iets waar Firmin geen probleem mee heeft gezien ze zes weken ouder is - en dat hij zijn biezen had mogen pakken als hij in zijn jonge jaren ruiter was gebleven en Suzanne met het werk had laten zitten. Klare taal, misschien ook wel het geheim van zestig jaar huwelijksgeluk?

Hij komt uit een landbouwersgezin in Destelbergen, zij komt uit een landbouwersgezin uit Kalken, en beiden waren ze thuis actief op de boerderij. Met passie en goesting. Firmin was gek van paarden en was een actief ruiter, Suzanne hielp bij de thuisverkoop van aardappelen en melkproducten. Op een dansavondje in café 'Gaston' in Overmere werden ze meegetroond door een vriend en een vriendin, die ook al een koppel vormden. En Firmin zag Suzanne al meteen zitten, in die mate dat hij er op de terugweg een spurtje uitperste met de fiets om zijn vlam, die vroeger vertrokken was, in te halen. Bij Suzanne was het nog maar een waakvlammetje, dat oplaaide in - hoe kan het anders - het Feestpaleis in Beervelde.

Op 14 december 1957 trouwden de jubilarissen, en zetten ze de boerenstiel verder in de thuishaven van Firmin. Suzanne moest wel koeien leren melken, maar dat kon ze na een tijdje als de beste. Zonen Christian en Guy vervolledigden hun gezinnetje, maar veel te vroeg moesten ze afscheid nemen van hun oudste zoon. Een feit dat ook in de feestvreugde van gisteren nog traantjes deed vloeien.

Ondertussen heeft Suzanne haar vaste stek gevonden in woonzorgcentrum Kouterhof, waar ze met de beste zorgen omringd wordt. Firmin is er wekelijks op bezoek, want naar eigen zeggen heeft hij nog "veel ander werk" thuis. Maar hij zorgt er wel voor de vrolijke noot, getuige het diamanten huwelijksfeest vrijdagmiddag. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio