Seks & Relaties

Mieke ging met 150 mannen op date in één jaar: “Het was geweldig, maar ik heb ook veel gehuild”

Mieke ging met 150 mannen op date in één jaar: “Het was geweldig, maar ik heb ook veel gehuild”

Foto: Raymond Lemmens

Je moet er iets voor over hebben als je de ware wil ontmoeten. In het geval van relatietherapeute Mieke Mievis: dates met 150 mannen, om uiteindelijk iemand tegen te komen met wie het klikt. Ze schreef er het boek ‘Hart Gezocht’ over: “Het was een geweldig jaar. Maar ik heb ook veel gehuild.”

Weten hoe Mieke na 150 dates toch een lief vond? Lees haar tips in onze pluszone

“Als ik iets doe, wil ik het goed doen”, zegt Mievis. Dus ging ze all the way daten: ze Tinderde en schreef zich in op een datingsite, ze liep rond met een T-shirt ‘single? Jij ook? Interesse?’, ging naar afterworkfeestjes en vroeg vrienden om hulp. Want wie thuis blijft wachten, komt niemand tegen, al geeft ze wel toe dat het niet altijd even makkelijk was.

“Ik kan u zweren dat ik veel gehuild heb. Het vraagt wel wat, een paar keer na elkaar afgewezen worden en er toch weer met volle moed tegenaan te gaan. Maar na een tijd wist ik wel: het is niet omdat deze persoon mij niet wil, dat ik niet goed genoeg ben. Ik viel zelf ook niet op elke man die ontmoette. En het was zeker niet allemaal kommer en kwel: ik kijk er op terug als een onwaarschijnlijke ontdekkingstocht. Ik ben op plaatsen geweest waar ik anders nooit gekomen was, ik heb heel veel leuke mannen leren kennen en ik heb ook tranen met tuiten gelachen.”

Je bent zelf relatietherapeute, heb je daar iets aan gehad?

“Ik herken de narcist wel, of ik weet meteen wanneer iemand angstig is. Als er op de eerste date al gezegd wordt ‘we gaan niet elke dag bellen, hè’, dan gaat mijn ‘bindingsangst’-alarm af. Na een tijd kon ik goed inschatten waar het naartoe ging en wist ik dat mijn eerste indruk vaak juist was. In het begin was ik vaak geneigd dingen nog een kans te geven, ook al voelde ik wel aan dat het eigenlijk niet juist zat.”

Je bent erg op de man af: klikt het niet, vraag je ook waarom.

“Je moet dat natuurlijk durven, maar je haalt er wel veel uit. Er was één man met wie ik een leuke connectie had, maar op een tweede date was het er gewoon niet meer. Toen ik hem vroeg wat er scheelde, bleek dat hij net iemand had leren kennen, maar onze date niet wilde afzeggen. Een andere man met wie het plots niet meer klikte, bleek net voor onze date gehoord te hebben dat zijn beste vriend kanker had. Natuurlijk was hij er met zijn hoofd niet bij! Als ik dat niet gevraagd had, zou ik gedacht hebben dat het aan mij lag.”

 

 
 

Je was heel kwaad toen een man met wie je had gekust, niet had verteld dat hij een relatie had. Waarom is dat zo’n heilig principe voor jou?

“Dat doe je gewoon niet! Iemand die bezet is, daar blijf je af. Ik wil ten eerste geen tweede keuze zijn: of je kiest voor mij, of niet. En in mijn werk als relatietherapeute heb ik gezien hoeveel miserie, hoeveel pijn, hoeveel gebroken gezinnen ontrouw veroorzaakt. Er zijn genoeg mannen die niet getrouwd zijn.”

Ondertussen heb je wel een lief gevonden. Kan je al iets kwijt over hem?

“Het is nog pril, dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Hij heeft hier ook niet om gevraagd, dus ik wil hem er niet bij betrekken. Maar ik heb hem pas ontmoet op het einde van mijn datingexperiment, hij vond het hilarisch. Dus nu moet ik misschien maar een boek gaan schrijven met manieren om je lief te houden. (lacht)

'Hart gezocht' van Mieke Mievis &Hilde Martinez is uitgegeven bij Houtekiet en kost 19.99 euro

 

 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees