Iserbyt pakt bloemen bij beloften op Scheldecross

Iserbyt pakt bloemen bij beloften op Scheldecross

Foto: Photo News

Antwerpen -

Eli Iserbyt heeft zaterdag de Scheldecross bij de beloften gewonnen. De Europese kampioen haalde het op Linkeroever voor de Tsjech Adam Toupalik en onze landgenoot Jelle Schuermans. Hij verstevigt ook zijn leidersplaats in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.

Het was Adam Toupalik die de start voor zijn rekening nam en al meteen enkele lengtes pakte. Iserbyt besloot niet te talmen en dichtte het gaatje waarna we een leidersduo kregen.

Achter hen volgde een groepje met Yannick Peeters, Jelle Schuermans en Sieben Wouters, maar die slaagden er niet in het kloofje te overbruggen naar de leiders. Iserbyt zou de Tsjech een halve cross bij zich dulden waarna hij versnelde in het bos en zich ontdeed van de renner van Beobank-Corendon.

Hij soleerde naar de zege en hield 31 seconden bonus op de tweede, Toupalik. Jelle Schuermans finishte op 51 seconden als derde. Het is voor Iserbyt zijn vierde zege in de DVV Verzekeringen Trofee, na Essen, de Flandriencross en de wedstrijd in Ronse. Hij bouwt zijn voorsprong verder uit in het klassement en telt nu 6:03 voorsprong op Yannick Peeters, Thomas Joseph volgt al op meer dan zeven minuten.

“Ik ben heel blij dat mijn voorsprong nu nog wat groter is”, aldus Iserbyt. “Dan sta ik de volgende wedstrijden toch met een iets meer gerust gemoed aan de start. Als ik ziek ben of pech heb, hoef ik niet meteen te panikeren.”

Corrigeer