Lerares vulde papieren in om te trouwen met haar 16-jarige leerling. Nu krijgt ze wellicht celstraf in plaats van huwelijk

Lerares vulde papieren in om te trouwen met haar 16-jarige leerling. Nu krijgt ze wellicht celstraf in plaats van huwelijk

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Een 34-jarige vrouwelijke leerkracht uit de Amerikaanse staat Oklahoma is de laan uitgestuurd, toen bleek dat ze wilde trouwen met één van haar 16-jarige leerlingen. Haar plannen waren zo concreet dat Cassandra White de papiermolen al in gang had gezet om het huwelijk officieel te maken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

In het begin van deze maand gonsde het al van de geruchten in de Davis High School in Oklahoma. Verschillende leerlingen en leerkrachten geloofden dat de 34-jarige White een relatie had met een 16-jarige leerling. De school besloot meteen een onderzoek uit te voeren, maar grepen niet in.

Huwelijksaanvraag ingediend

Totdat bleek dat de lerares samen met de jongeman naar de burgemeester was getrokken om een aanvraag te doen om te mogen trouwen. Dat kan niet zomaar, want in Oklahoma moet een zestienjarige toestemming hebben van zijn ouders om in het huwelijksbootje te mogen stappen. Volgens de speurders die de zaak onderzoeken zou de jongen in het bezit zijn geweest van de handtekening van zijn vader. De huwelijksaanvraag zou volgens de letter van de wet dus mogelijk in orde kunnen zijn.

De school besloot echter meteen in te grijpen. De directie ontsloeg de vrouw op staande voet en contacteerde de politie. Daarmee willen ze aantonen dat ze op geen enkele manier achter romantische of seksuele relaties tussen leerkrachten en leerlingen staan. Zij beschouwen dit als seksueel misbruik, omdat de leerkracht met haar machtspositie druk zou hebben uitgeoefend op de tiener.

Cel in plaats van trouwfeest

Doordat de politie is gealarmeerd is de kans nu groot dat de lerares geen huwelijk krijgt, maar wel celstraf. Hoewel seks met een zestienjarige niet strafbaar is, mag dat in de Amerikaanse staat Oklahoma volgens de wet niet gebeuren tussen leerkrachten en leerlingen. Als White schuldig wordt bevonden, dan kan ze in de gevangenis vliegen voor verkrachting.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees