Nederlands-Belgisch koppel had droom om in 24 landen te trouwen, maar nu is er verschrikkelijk nieuws

De Antwerpse Fleur Pierets (43) en haar Nederlandse vrouw Julian Boom (39) hadden het prachtige plan om in alle 24 landen waar het holebihuwelijk legaal is te trouwen. Aan hun droom is nu abrupt een einde gekomen. “De liefde van mijn leven gaat dood”, schrijft Fleur.

rrln

Het kunsternaarskoppel Fleur en Julian trouwde vijf jaar geleden in België. Voor een kunstproject besloten ze dat nog eens over te doen. Niet 1 keer, maar 24 keer: in alle landen waar het holebihuwelijk legaal is. Zo wilden de vrouwen strijden voor de LGBT-rechten en aankaarten dat er in zo’n 170 landen nog geen huwelijksgelijkheid is.

Om hun droomproject te verwezenlijken verkochten Fleur en Julian nagenoeg de hele inboedel en vertrokken op hun reis. Inmiddels zijn ze nog vier keer getrouwd. Het eerste symbolische huwelijk vond plaats in New York. Vervolgens gaf het koppel het jawoord in Amsterdam, Antwerpen en Parijs.

LEES OOK: Waarom dit Belgisch-Nederlandse koppel liefst 24 keer gaat trouwen in 24 verschillende landen (N+)

Op deze laatste locatie kregen Fleur en Julian hartverscheurend nieuws. “Een week geleden belden we de dokter in Frankrijk, omdat Julian geen voedsel binnen kon houden en was flauwgevallen”, schrijft Fleur op Facebook. Uit een aantal scans bleek dat de 39-jarige Nederlandse verschillende tumoren in haar hoofd en rond haar hart heeft. “De dokters geven haar nog drie maanden, waarin ze haar vermogen om dingen te onthouden en te praten zal verliezen. Vervolgens zal ze in een coma raken”, valt er verder te lezen. “Mijn prachtige vrouw, de liefde van mijn leven gaat dood.”

Volgens de dokteren groeien de tumoren al ruim tien jaar. In 2016 overwon Julian nog borstkanker. Destijds werden er echter geen scans van haar hersenen gemaakt, waardoor het koppel niet van de tumoren wist. “Gelukkig maar, moet ik zeggen”, aldus Fleur. “Daardoor konden we een geweldig leven hebben de afgelopen 18 maanden (en vier keer trouwen), zonder dat we wisten dat dit doemscenario op ons pad lag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie