Tony Martin neemt woorden over Froome terug: “Begrijp dat hij geen voorkeursbehandeling krijgt”

Tony Martin neemt woorden over Froome terug: “Begrijp dat hij geen voorkeursbehandeling krijgt”

Foto: BELGA

Tony Martin stelt de scherpe mening die hij donderdag ventileerde over de zaak-Froome bij. Dat liet hij zaterdag weten op Facebook. “Ik begrijp nu dat de UCI in deze zaak de regels respecteert en dat Chris Froome geen voorkeursbehandeling geniet”, aldus de Duitse tijdritspecialist. Eerder schreef Martin dat hij “razend kwaad” was, en dat er “duidelijk met twee maten en gewichten werd gewerkt”.

Chris Froome testte eerder deze week positief op een te grote hoeveelheid salbutamol. Martin ventileerde zijn mening nadat het nieuws naar buiten kwam, maar neemt zijn woorden nu terug na tal van reacties bijstellen. “Ik heb zelfs telefoon gehad van een verantwoordelijke van de UCI om de gang van zaken uit te leggen. Zoals het reglement zegt, moet elke atleet het recht krijgen om uit te leggen of de resultaten van de analyse op een natuurlijke wijze te verklaren zijn.”

“Dit gezegd zijnde”, concludeerde Martin, “ben ik nog altijd heel boos dat er weer een dopingzaak opduikt in onze sport. Ik doe verder zoals ik altijd gedaan heb en blijf een sterk standpunt innemen in de strijd tegen doping.”

Corrigeer