Helene Bracke bewijst het: Kerstmis hoeft niet melig te zijn

Laat u tussen het wintershoppen en de glühwein verrassen door de vrouw van de kerstman

 Laat u tussen het wintershoppen en de glühwein verrassen door de vrouw van de kerstman

Foto: Kult'Funk17

Gent - Wie zondag naar de Gentse Winterfeesten en de shoppingzondag komt en toch iets meer wil dan shoppen en braadworsten en glühnwein kunnen we aanraden om tussen het namiddag- en avondgedeelte tegen 17 uur naar theater Tinnenpot te stappen om er iets meer dan een uur lang te genieten van een muzikaal kerstverhaal. Helene Bracke, 29-jarige mezzosopraan met een masters of art diploma, brengt er de voorstelling Santa's Wife, de reizende Poolster. Samen met pianist Jelle Vastershaeghe brengt ze er meer dan een dozijn nummers die niet meteen terug te vinden zijn op "De beste kersthits volgens Douwe Egberts Volume II." Een aanrader.

Bracke is van opleiding mezzosopraan en operazangeres: muziek is haar basis. Maar ze acteert ook, en stelt ook zelf een show samen. Voor Santa's Wife bedacht ze de verhaallijn van Kelly Claus, de vrouw van de Kerstman. Een verhaallijn die ze in heel korte scènes neerzet. Scènes die vaak niet veel meer zijn dan een uitgebreide bindtekst die de nummers aan elkaar naait. Maar ze doet dat heel fijntjes, soms op rijm, soms niet, met  een regelmatige scheut humor, zonder verslaafd te geraken aan een overdosis. Prikjes die het publiek luidop doen glimlachen, soms meteen, soms ietwat later, omdat de grap bij sommigen wat later valt.

Bracke is ook een heel fysieke actrice. Dat bewees ze al in eerdere producties die ze voor de International Opera Academy bracht. Ook in Santa's Wife, waar ze gehuld in een aansluitend rood fluwelen aanspannende jurk, met een decolleté die voor de vrouw van de Kerstman nog net toelaatbaar is, en met hoog uitgesneden split waardoor haar kousebanden zichtbaar zijn, op wel heel hoge hakken over de podiumvloer snelt en ze kunsttoeren op een stoel uithaalt.

Bracke schuwt de kerstklassiekers niet, maar ze doet er haar ding mee: Santa Claus is coming to town wordt (in dit geval nogal voor de hand liggend) Santa's Wife is coming to town, en naar het einde van de show, toe, als Kelly Claus het moe is alleen te moeten achterblijven op de Pool, terwijl haar man de wereld rondreist op zijn slee, om de verwende kinderen anno 2017 geschenken te brengen, laat ze in I'm Dreaming of a Wild Christmas onomwonden horen en zien waar ze naar verlangt.

Santa's Wife. De Reizende Poolster. Zondag 17 december. Theater Tinnenpot. Tinnenpotstraat, Gent. Er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa.

Meer over Santa's Wife en Helene Bracke kan u hier lezen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio