“Bij ons mag iedereen zijn wie hij of zij wil zijn”

Deze familie bestaat volledig uit transgenders: nu willen ook hun kinderen van geslacht veranderen

Deze familie bestaat volledig uit transgenders: nu willen ook hun kinderen van geslacht veranderen

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Moeder, vader, zoon en dochter. Bij de familie Harrott worden de rollen omgedraaid: hun gezin bestaat volledig uit transgenders. Nadat de mama zich durfde outen als transman, volgden ook de andere gezinsleden. Ondertussen hebben ook de kinderen van 11 en 13 jaar oud aangegeven dat ze van geslacht willen veranderen.

Een jaar geleden ging de bal aan het rollen voor de familie Harrott. “Ik hoorde plots voor het eerst de term ‘transgender’ vallen”, zegt Daniel, die geboren werd als vrouw. Door de jaren heen had Daniel besloten om met een man te trouwen, en ze verwelkomden samen twee kinderen. Toch klopte er iets niet in het leven, begreep Daniel.

Toen de term ‘transgender’ viel

“Tot ik opzocht wat ‘transgender’ betekende. Ik besefte dat zowel ikzelf als mijn kinderen trans waren. En ik was het al mijn hele leven geweest. Ik knipte meteen mijn haar en ging mannenkleren kopen en dat voelde veel beter aan. Ik stond voor de spiegel in mijn slaapkamer en dacht: ja, dit is perfect, dit ben ik”, aldus Daniel.

Nu hij 41 jaar is, merkt hij dat ook zijn kinderen hetzelfde willen. Zijn jongste kind, Mason (11), is fysiek nog een meisje, maar hij heeft aangegeven dat ook hij van geslacht wil veranderen. En hij is niet de enige. Zijn dochter Joshua (13) werd dan wel geboren als jongen, ze vroeg al snel of ze bij de meisjesscouts mocht.

Transfamilie

Ondertussen is Daniel smoorverliefd op een transvrouw Shirley Austin (61). Hij leerde haar kennen tijdens een bijeenkomst voor ouderen met transkinderen. De gevoelens waren al snel wederzijds. Ook voor haar begon een nieuw leven, toen ze de familie Harrott kwam vervoegen. “De mensen die ik graag zag, aanvaardden me niet zoals ik was. Dus besloot ik maar met een vrouw te huwen. Een grove fout. Met Daniel was het zo bevrijdend, omdat ik eindelijk mezelf kon zijn. Ook zijn kinderen begrepen me meteen”, aldus Shirley.

Nu gaat de familie samen door hun transities. “We weten allemaal hoe moeilijk het is, omdat we het zelf al ervaren hebben. We kunnen elkaar helpen. Het lijkt alsof we voor het eerst echt leven. Mijn kinderen worden wie ze altijd hebben willen zijn.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees