Man zet verschrikkelijk auto-ongeluk in scène om moord op zijn echtgenote te verdoezelen

Man zet verschrikkelijk auto-ongeluk in scène om moord op zijn echtgenote te verdoezelen

Foto: © La Crosse Sheriff's Dept.

Eerst dachten de ordediensten dat ze met een tragisch auto-ongeluk te maken hadden, toen ze het lijk van Barbara Kendhammer vonden in La Crosse County in de Amerikaanse staat Wisconsin. Nu blijkt echter dat er een dramatisch verhaal schuilgaat achter de dood van de vrouw.

16 september 2016. De 46-jarige Todd Kendhammer werd bebloed gevonden aan de rand van de weg. Met een verdwaasde blik staarde hij voor zich uit, terwijl zijn vrouw op een gruwelijke wijze dood in hun gecrashte wagen lag. Barbara was geraakt door een loden pijp van maar liefst 130 centimeter lang. “Die is van een truck gevlogen die voor ons reed en door de ruit van de passagierszetel gevlogen”, beweerde haar echtgenoot. Nu blijkt dat al zijn bekentenissen gelogen waren.

Waarheid komt aan het licht

Man zet verschrikkelijk auto-ongeluk in scène om moord op zijn echtgenote te verdoezelen
Foto: La Crosse Co. Sheriff’s Office

Al snel merkte de politie dat er iets mis was. Todds verhaal was niet waterdicht, integendeel. Op sommige vragen kon hij niet antwoorden en hij kwam steeds verwarder over. De waarheid kwam aan het licht toen de speurders enkele getuigen vonden. Zij hadden de wagen in de gracht gezien, terwijl het raam nog intact was. De loden pijp had hij zelf in het lichaam van zijn vrouw geduwd.

Door de verwondingen aan zijn knokkels beseften de ordediensten dat de man zijn vrouw had mishandeld. Ze waren 25 jaar getrouwd. Na de autopsie bleek dat Barbara gewurgd was. Ze was ook talloze keren geslagen. Rondom de vrouw lag enorm veel bloed, maar op de loden pijp was daar niets van terug te vinden.

Komt er niet mee weg

“Laat hem hier niet mee weg komen”, zei de familie van Barbara tijdens de laatste zitting van het proces deze week. Het verdict van de jury was duidelijk: Todd Kendhammer werd schuldig verklaard voor moord met voorbedachte rade. Hij riskeert nu een levenslange celstraf voor de dood van zijn echtgenote.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees