65-jarige vrouw verminkt door haar hond na ongelukkige val

65-jarige vrouw verminkt door haar hond na ongelukkige val

Foto: tp, pn

Grobbendonk -

Een 65-jarige vrouw is aangevallen door haar hond nadat ze een ongelukkige val had gemaakt. Een voorbijganger kon het dier van het slachtoffer halen, maar de vrouw was toen al erg toegetakeld.

De 65-jarige Chris S. maakte woensdagvoormiddag haar dagelijkse wandeling met haar hond, een american stafford, in de Hendrik Consciencestraat in Grobbendonk. Op enkele honderden meters van haar woning zagen getuigen hoe de vrouw plots ten val kwam en prompt werd aangevallen door haar hond. Terwijl ze op de grond lag, beet de american stafford haar verscheidene keren in het aangezicht.

Een man die met zijn auto in de straat reed, slaagde erin om het opgewonden dier weg te trekken van het slachtoffer. De hond werd tijdelijk vastgemaakt aan een geparkeerde wagen, terwijl de hulpdiensten de eerste zorgen toedienden.

Buiten levensgevaar

Chris S. was er erg aan toe en is met levensbedreigende verwondingen in het aangezicht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen overgebracht. Daar onderging ze dezelfde dag nog verscheidene operaties. Ze zou nu buiten levensgevaar zijn, maar wordt vanwege de pijn voorlopig in een kunstmatige coma gehouden op de afdeling intensieve verzorging.

Omdat er in de straat nog sneeuw lag, dachten de getuigen dat de vrouw was uitgegleden. Uit medisch onderzoek is evenwel gebleken dat het slachtoffer wellicht een flauwte had gekregen door een te lage suikerspiegel. Vermoedelijk is ze op haar hond gevallen. Na overleg met de politie heeft een dierenarts de american stafford laten inslapen.

Asielhonden

De buurtbewoners leven heel erg mee met de vrouw en haar zoon. “We zien haar telkens met haar hond passeren. Ze is gek op honden en ontfermt zich dikwijls over dieren uit het asiel. Ze zorgt heel goed voor die honden, al leek ze wel wat moeite te hebben om die american stafford onder controle te houden”, zeggen buren.

“Chris is een vriendelijke vrouw, die geregeld een babbeltje slaat. Ze kampt helaas al een tijdje met gezondheidsproblemen. Hopelijk herstelt Chris goed.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees