Opmerkelijk: restaurant ruilt obers in voor robots

Opmerkelijk: restaurant ruilt obers in voor robots Video: Reuters

Een restaurant in de Indiase stad Chennai heeft zijn klantenservice drastisch gewijzigd. In plaats van obers al het eten en drinken van de zaak te laten bedienen, maken de uitbaters nu gebruik van robots. De klanten zien het alvast graag gebeuren.

Zelfs de voormalige naam van de zaak moest door de personeelswijziging eraan geloven. Het restaurant heet in plaats van ‘Momo’ voortaan ‘Robot’ nadat eigenaars Venkatesh Rajendran en Karthik Kannan een jaar lang zochten naar een nieuw concept. “We hebben verschillende designs geprobeerd voor ons restaurant”, vertelde Kannan. “Uiteindelijk besloten we om met robots te werken die daadwerkelijk het eten naar onze klanten brengen. Het is iets wat in geen restaurant in India reeds bestond.”

Ook het bestellen van eten gebeurt allemaal via technologie. Via tablets die op elke tafel liggen kunnen de hongerigen hun bestellingen doorgeven. Nadien is het enkel nog wachten tot een robot langskomt om alles te serveren en achteraf af te ruimen. “We hadden niet verwacht dat alles zo snel aan onze tafel zou zijn”, vertelde een klant aan Reuters. “De robots zorgden ook voor wat interactie, we hebben ons goed geamuseerd met hen.”

Ook buiten India zijn vergelijkbare restaurants in opmars. Er wordt tevens verwacht dat de vraag naar robots in de komende jaren zal stijgen in andere sectoren. Zo zouden robots in de toekomst ook in staat moeten zijn om assistentie te verlenen bij operaties, koeien te melken of spullen te verplaatsen in magazijnen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees