Politieagenten in rouw om verongelukte collega

De auto werd tot schroot herleid door de klap. Foto: ssj

Brussel / Sint-Pieters-Leeuw / Lennik -

De 37-jarige Bart H. uit Lennik is vrijdagavond om het leven gekomen nadat vol op een oplegger reed die zich aan het parkeren was. Volgens het parket is er wellicht sprake van onaangepaste snelheid. Zijn collega's zijn in rouw.

Een zwaar verkeersongeval heeft vrijdagavond het leven gekost aan Bart H. De dertiger reed kort na 23 uur met zijn zwarte Audi Cabrio S-Line op de Gustaaf Van der Steenstraat. De Lennikenaar, met roots in Sint-Pieters-Leeuw, was nog maar een paar straten van zijn woning verwijderd toen het helemaal misging. Ter hoogte van transportbedrijf Theo Van de Velde knalde hij vol op de flank van een vrachtwagen, die dwars over de weg stond omdat de trucker zich achterwaarts aan het parkeren was. De auto stak helemaal onder de vrachtwagen.

De brandweer was snel ter plaatse, en trok de auto nog vanonder de truck om de chauffeur zo snel mogelijk uit het wrak te halen. Maar alle hulp kwam te laat en het slachtoffer stierf ter plaatse. Onder meer zijn ouders kwamen die nacht nog onder begeleiding van de dienst slachtofferhulp naar de plek van het ongeval.

Onaangepaste snelheid

Het parket stuurde een verkeersdeskundige langs. “Er waren geen getuigen van het ongeval. De vrachtwagenbestuurder draaide de weg opvanaf de parking van een tegenoverliggend transportbedrijf. De autobestuurder kon niet meer remmen. Er werd een ademtest van de vrachtwagenbestuurder afgenomen en die was negatief. De vrachtwagenbestuurder was wel zwaar onder de indruk en werd daarom naar ziekenhuis afgevoerd”, laat het parket Halle-Vilvoorde weten. “Om de oorzaak van het ongeval te achterhalen, werd een verkeersdeskundige aangesteld. Volgens zijn bevindingen is het ongeval 50 meter voorbij een bocht gebeurd. Er is voldoende straatverlichting aanwezig op de plaats van het ongeval. Het ongeval was wellicht te wijten aan onaangepaste snelheid.”

Bart H., die alleen woonde in Lennik, laat behalve zijn ouders nog een vriendin achter. Zijn collega's bij de zone Brussel-Zuid, waar het slachtoffer al jaren aan de slag was als inspecteur, verkeren ook in rouw. Tientallen van zijn collega's veranderden hun profielfoto, en plaatsten het logo van hun zone met een zwarte rouwband.

Aangeslagen

Bij het transportbedrijf wordt ook aangeslagen gereageerd op het dodelijke ongeval. “Onze chauffeur kwam net terug van zijn laatste opdracht, en was ons parkeerterrein aan het oprijden. Op dat moment reed die bestuurder er vol op. Remsporen waren er niet. Ik snap niet dat die man onze vrachtwagen niet heeft opgemerkt. De oplegger is helemaal wit, en is voorzien van de nodige verlichting en reflectoren. Na het ongeval waren er verschillende chauffeurs gestopt, die verklaarden dat bestuurder van de Audi hen kort voordien allemaal had ingehaald”, zo klinkt het bij het transportbedrijf.

“Onze chauffeur werd zwaar onder de indruk afgevoerd naar het ziekenhuis. Als hij dat wenst, zorgen we zeker voor de nodige externe begeleiding. De man was nog maar sinds donderdag bij ons in dienst. Toch is hij een ervaren chauffeur, want hij is overgekomen van een ander transportbedrijf.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees