100.000 euro voor bouw van nieuw rugbyterrein

100.000 euro voor bouw van nieuw rugbyterrein

Tijdens hun eerste Jingleballs for Life voor het goede doel kon de rugbyclub alvast klinken op hun nieuwe terrein. Foto: mvn

Beernem -

De gemeente trekt 100.000 euro uit voor de aanleg van een nieuwe rugbyveld in het Bargepark in Beernem. De werken gaan in het voorjaar van start. “Uitstekend nieuws voor de uitbouw van onze jeugdwerking”, klinkt het bij Rugbyclub Beernem.

Rugbyclub Beernem speelt momenteel nog op een terrein van het psychiatrisch centrum Sint-Amandus, maar volgend jaar komt daar verandering. In het budget van 2018, dat donderdag groen licht kreeg in de gemeenteraad, wordt namelijk 100.000 euro voorzien voor de aanleg van een gloednieuw volwaardig rugbyterrein in het Bargepark.

“De werken gaan in het voorjaar van start”, zegt schepen van Sport Jos Sypré (CD&V). “Eerst wordt de oude atletiekpiste uitgebroken. Vervolgens zal het terrein genivelleerd worden en ingezaaid. Ook de terreinverlichting wordt aangepast. Als alles volgens plan verloopt zal Rugbyclub Beernem bij de start van het nieuwe seizoen in het najaar van 2018 op haar nieuwe veld kunnen spelen. In de kantine van atletiekclub Beverhout, die naar de nieuwe atletiekpiste aan Drogenbrood verhuisde, komt de kantine van de rugbyclub.”

Jeugdwerking

De aanleg van het rugbyveld is een prioritair onderdeel van de totale heraanleg van het Bargepark. Dat het budget voor de nieuwe accommodatie is goedgekeurd klinkt als muziek in de oren bij voorzitter Johannes Mortier van Rugbyclub Beernem.

“Onze club telt momenteel 74 leden, waaronder 32 spelende. Volgend jaar willen we starten met een jeugdwerking”, zegt hij. “Het nieuwe veld is daarbij uiteraard van groot belang. We hebben er sinds de opstart van onze club in het voorjaar van 2016 op een respectvolle manier keihard voor blijven ijveren om dit verwezenlijkt te zien. We geloven erin dat spelen in de kern van onze gemeente de duurzaamste ontwikkeling is voor onze club. Toen ik na de verhuis van Beverhout Atletiekclub wees op de mogelijkheden van de oude atletiekpiste voor een nieuw rugbyveld, was schepen Sypré meteen enthousiast. We zijn hem dan ook zeer dankbaar.”

Zaterdag kon Rugbyclub Beernem op de plannen klinken tijdens de eerste Jingleballs for Life kersttrofee. Spelers van Roeselare, Oudenaarde, Bornem, Mechelen, Gent, Brugge en uiteraard Beernem namen het tegen elkaar op voor het goede doel. Ze dosten zich daarbij passend uit. Het ludieke tornooi lokte een 200-tal toeschouwers die om en bij de 1.000 euro in het laatje brachten voor Kom Op Tegen Kanker.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio