Meer dan 200 mensen op benefiet uitgebrand café

Meer dan 200 mensen op benefiet uitgebrand café

Rudi Winters en echtgenote Sabine. Foto: loh

Harelbeke -

Zo’n 200 mensen vonden zaterdag de weg naar de benefiet in het Guldensporencollege in Harelbeke. De benefiet die zaterdag georganiseerd werd ten voordele van de uitbaters van café 't Brouwershof, dat enkele weken geleden volledig uitbrandde.

“Vooral de avond was een succes”, zegt Rudi Winters, uitbater van 't Brouwershof. “Dat al die mensen en artiesten naar de benefiet kwamen, doet deugd. Het is een duwtje in de rug”, zegt Winters. De cafébaas werd de voorbije jaren al met heel wat miserie geconfronteerd. Kort na de opening van zijn zaak werd er ingebroken, vervolgens waren er gezondheidsproblemen en dan brandde zijn café uit. “Het is emotioneel zwaar, maar we willen niet opgeven. Maar het mag wel gaan stoppen.”

Ondertussen probeert Winters zich voor te bereiden op de toekomst. Of en wanneer het café heropgebouwd wordt, moet nog beslist worden. “Maandag (vandaag, nvdr.) is er opnieuw een overleg met de verzekering. Het hangt van die gesprekken af wanneer de heropbouw start”, zegt Frederic Dhulst, eigenaar van het café.

Als dat nog lang duurt, wil Winters eventueel elders een café openen. “Er lopen gesprekken met eigenaars van cafés”, zegt Winters. “Maar er is nog niet concreet. We willen sowieso niet te lang stil zitten, dat is niets voor ons. We denken eraan om, totdat er duidelijkheid is over 't Brouwershof, elders een klein café te openen en in een zaal in Stasegem of omgeving onze maandelijkse evenementen te laten doorgaan. We hopen tegen nieuwjaar duidelijkheid te hebben.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio