Auto’s te snel op glad wegdek in beruchte bocht: acht zwaargewonden na frontale klap

Bij een bijzonder zwaar ongeval in de beruchte bocht aan de Eeklose Polders in Watervliet vielen niet minder dan acht zwaargewonden. “Enkele van hen verkeerden een tijd lang in levensgevaar”, zegt brandweerkapitein Patrick Goossens.

Het was even over half twaalf toen buurtbewoners afgelopen zaterdagnacht een geweldig doffe dreun hoorden op de N456 ter hoogte van de Eeklose Polders in Watervliet.

Doffe dreun

“Toen ik buiten ging kijken, was de ravage enorm”, getuigt een buurtbewoner. Bij het ongeval waren drie wagens betrokken.” De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. “In totaal werden 8 ambulances en 2 MUG’s opgeroepen”, zegt hoofdinspecteur Dieter Blomme van de politiezone Meetjesland Centrum. “De brandweer van de hulpverleningszone Kaprijke kwam eveneens te plaatse. Enkele inzittenden moesten uit hun voertuig bevrijd worden. Zij werden afgevoerd naar AZ Alma in Eeklo, het AZ Sint-Lucas en naar Jan Palfijn, beide in Gent.”

Bij het ongeval kwam een Seat Leon, bestuurd door een 21-jarige man uit Yzendijke, frontaal in botsing met een tegenligger die uit de richting van Watervliet kwam. In dit voertuig, bestuurd door een 48-jarige man uit Assenede, zaten nog vier inzittenden. Een derde wagen, bestuurd door een 18-jarige Yzendijkenaar raakte eveneens betrokken. De bestuurder van deze wagen bleef ongedeerd.

“De gevolgen waren verschrikkelijk”, zegt brandweerkapitein Patrick Goossens. “We moesten het dak van de wagens open knippen voordat we de slachtoffers konden bevrijden.” In totaal vielen acht slachtoffers te betreuren, waarvan enkelen zelfs een tijdlang in levensgevaar verkeerden.

Straatrace

Terwijl de brandweer haar werk deed, deed al snel het gerucht de ronde dat de Nederlandse wagens tegen elkaar aan het racen waren in de Ketterijstraat. De politie wilde dit gerucht niet bevestigen maar had het eerder over onaangepast rijgedrag op een gladde ondergrond. Op het ogenblik van de feiten vroor het lichtjes aan de grond.

Beruchte bocht

De vreselijk klap gebeurde in de beruchte bocht aan het kruispunt van de Ketterijstraat (N456) met de Mariapolderdijk. “Talloze ongevallen hebben zich hier al voor gedaan”, zegt de buurt. “Deze klap is er echter eentje die nog lang zal blijven nazinderen.” De bocht ter hoogte van de Eeklose Polders werd door van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al meermaals onder handen genomen. Zij plaatsen visgraatborden en pasten het wegdek in de bocht zelf aan. Toch blijft het een van de gevaarlijkste plaatsen in de regio. Het parket Oost-Vlaanderen stelde een deskundige aan. De voertuigen werden getakeld voor verder onderzoek. De rijweg bleef tot 6 uur zondagochtend afgesloten voor doorgaand verkeer.

I

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees