Amber valt af vlak voor finale The Voice: “Maar dit nemen ze me nooit meer af”

Amber valt af vlak voor finale The Voice: “Maar dit nemen ze me nooit meer af”

Amber, hier met mama Fabienne en papa Erik, trekt zich op aan de lovende woorden van coach Alex: “Die maakten mij sprakeloos.” Foto: if

Lokeren / Moerbeke-Waas -

Ondanks de lovende commentaren van de coaches stopt het The Voice-verhaal van Amber Dhert (23) in de halve finale. Na een fantastisch parcours blikt de Moerbeekse graag terug op de afgelopen heftige, maar zotte weken.

Uit de meer dan 6.000 kandidaten schopte Amber het tot de laatste acht. “In het begin heb ik getwijfeld of ik wel zou gaan naar de preselecties. Het was toen nog moeilijk te combineren met school en ik vroeg me af of het wel de moeite zou zijn.”

Blijven zingen

Gelukkig waagde ze zich toch aan de blind auditions. “Voor wie ooit zou twijfelen, heb ik maar een advies: gewoon doen! Het is iets wat je maar een keer meemaakt. De band, de coaches, de crew... Alles is de top van de top.”

Amber hoopt nog veel te mogen zingen, al dan niet met de andere kandidaten. “In januari begin ik te werken in de IT-sector, maar ik stop zeker niet met zingen. Er zijn nog geen concrete plannen, maar ik kreeg wel al berichten voor mogelijke samenwerkingen. Dat zou super zijn!”

Herkend in frituur

Mede dankzij de campagne die haar familie en vrienden voerden, werd Amber meer en meer herkend op straat. “Zaterdag stond ik in de frituur, waar mijn flyers nog steeds lagen. Ik hoorde de uitbater met een klant praten over mijn optreden, terwijl ik achter hen stond. Ik moet er blijkbaar onherkenbaar uitgezien hebben”, lacht Amber.

De commentaren die Amber afgelopen weken kreeg, vleien haar. “Een van mijn mooiste momenten uit The Voice was afgelopen vrijdag. De mooie woorden van Alex Callier maakten mij sprakeloos”, aldus Amber. “Ik had mij er al bij neergelegd dat Bonni de finale zou halen, dus dacht ik: ik geef er gewoon nog een laatste keer een lap op en doe wat ik graag doe. Als je dan erkenning krijgt, doet dat natuurlijk deugd.”

Wanneer de Moerbeekse terugblikt op haar parcours, verschijnt er meteen een glimlach. “Eigenlijk is elke kandidaat een winnaar. Alle herinneringen en contacten, die nemen ze je nooit meer af!”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio