KICKBOKSENFights at the border in Lommel - Levi Kuyken behoudt wereldtitel na ko-zege in eerste ronde

“Harde werk heeft geloond”

“Harde werk heeft geloond”

Levi Kuyken (l) gaf de Nederlander Vorstenbosch al in de openingsronde de definitieve genadeslag. Foto: DD

Lommel -

Levi Kuyken heeft op de zeventiende editie van de Fights at the Border zijn wereldtitel bij de zwaargewichten (-95 kilo, K1-regels) in de WFCA-bond met succes verdedigd. Kuyken versloeg zijn tegenstander Bas Vorstenbosch met knock-out in de eerste ronde.

Ere wie ere toekomt: Levi Kuyken (23) was de man van de avond met winst in de hoofdkamp tegen uitdager Bas Vorstenbosch. Net als vorig jaar liet de Lommelaar er geen gras over groeien. Al in de eerste ronde ging de Nederlander Vorstenbosch knock-out na een hoge trap in het gelaat. Over en uit. Alweer in de eerste ronde. Een dag na de feiten verkeert ‘The Quick Executioner’ nog steeds in een roes van geluk en blijdschap. Kuyken: “Het was een zalige avond! Alles zat juist. De sfeer in de zaal, het publiek. Ik had er enorm veel zin in en mijn tegenstander ook. Dat ik hem al in de eerste ronde kon vellen, was mooi meegenomen. Ik heb hard labeur geleverd om deze kamp tot een goed einde te brengen. De volgende stap? Zij kunnen niet meer om mij heen op de grote vechtsportgala's. Alles ligt open nu”, besluit Kuyken. Coach Olaf Bekkers zag zijn poulain het perfecte gevecht afleveren: “Ik heb alleen maar moeten roepen dat hij alles uit het boekje deed (lacht). Hij heeft hier vijf weken keihard naar toegeleefd en de beloning was navenant. Hij heeft het potentieel om internationaal door te breken. Ik ben er om zijn voeten op de grond te houden”, aldus Bekkers.

Kerem vs Knaepen

De mooiste kamp van de avond was het Belgische titelgevecht in de BKBMO-bond in de klasse -67 tussen Maasmechelaar Lort Kerem en Truienaar Kevin Knaepen. Beide kampers gingen vol voor de aanval en veel verschil zat er niet op. De jury koos uiteindelijk voor Kerem als winnaar.

Wouters: forfait

Ook de Hasseltse MMA-er Maarten Wouters stond op de affiche van de Fights at the Border, maar door een nierontsteking moest hij forfait geven voor zijn kamp. Wouters: “Spijtig, maar de gezondheid gaat voor. Het risico dat de blessure zou verergeren was te groot.” Wouters kan zich nu concentreren op de finale van de A1 WCC waar er wellicht een Limburgs titanenduel tegen Arthur Szczepaniak op de affiche komt. Ook een andere Limburgse A-kamper Engin Kutuk, meldde af. Slechts kleine tegenslagen in een voor de rest zeer geslaagde avond.

Organisator Olaf Bekkers: “Ik krijg nu al aanvragen voor tafels naast de ring voor de komende editie. De zaal zat met 1.300 fans helemaal vol en we hebben mooie en aantrekkelijke kampen gezien. Mag ik via deze weg mijn schitterende crew bedanken? Dan ga ik nu op zoek naar mijn stem. Hopelijk vind ik ze nog ergens terug”, besloot Bekkers met een vermoeide lach.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio