Voetbaltornooi voor jeugdspelers ontspoort volledig: ouders met elkaar op de vuist

Voetbaltornooi voor jeugdspelers ontspoort volledig: ouders met elkaar op de vuist

Foto: Facebook

Grimbergen -

Een voetbaltornooi voor jeugdspelers in Grimbergen is zaterdag stopgezet nadat ouders zich agressief gedroegen tijdens een match tussen Grimbergen en Dender. Zo renden heel wat ouders het veld op, werd er geduwd en getrokken en vielen er woorden. “De agressiviteit van sommige ouders is een probleem”, klinkt het bij beide clubs én de ouders.

Vier jaar organiseert voetbalclub KSC Grimbergen haar voetbaltornooi voor jeugdspelers al, maar afgelopen weekend liep het tijdens een wedstrijd tussen de thuisploeg en Dender grondig mis. Zo hing er volgens verschillende getuigen gedurende de hele match spanning op en rond het veld. Toen de trainer van de thuisploeg over een voetbaltas struikelde en ouders dat verkeerd interpreteerden, gingen de poppen aan het dansen. Ouders van de thuisploeg stormden het veld op en volgens verschillende getuigen werd er getrokken en geduwd en werd schuttingstaal gebruikt.

“Dit was ongehoord. Ik ben al drie jaar voetbalmama, maar wat ik gisteren heb gezien, is een spijtige evolutie in het jeugdvoetbal”, zegt Evi Panneels, moeder van een spelertje van Eppegem. “Kinderen worden constant onder druk gezet door hun ouders, die er zelfs niet voor terugdeinzen fysiek agressief te worden. Dit is hetzelfde als hooliganisme. Het is de taak van een trainer om de ouders aan te leren hoe ze moeten supporteren. Er zou zelfs een supporterscursus in het leven geroepen moeten worden.”

Geen scheidsrechters meer

Die mening is ook Chris Evenepoel, jeugdvoorzitter van Dender, toegedaan. “We betreuren absoluut wat er zaterdag is gebeurd. Wij geven altijd aan de kinderen en ouders mee dat plezier maken belangrijker is dan winnen. Helaas zie je dat ouders dat dikwijls niet begrijpen en dat merk je wekelijks langs het veld. Het is als club op die manier moeilijk om scheidsrechters te vinden. Het is ook moeilijk om te reageren, want uiteindelijk straf je vooral het kind voor het gedrag van zijn ouders. Een ouder kan je als club ook niet opvoeden.”

Eigen ploeg uitgesloten

Bij het bestuur van KSC Grimbergen zijn ze van plan maatregelen te nemen tegen verschillende ouders. “We betreuren absoluut wat er dit weekend is gebeurd. Het bestuur komt woensdag samen en het staat vast dat er sancties komen. Welke weten we nog niet, maar het kan goed zijn dat we personen uitsluiten van de club”, vertelt adjunct-voorzitter Werner Hofman. “We hebben de eigen jeugdploeg die dag ook uitgesloten van de competitie, maar daar zal het niet bij blijven. Er zullen zware beslissingen moeten vallen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees