voetbal

Coxyde Oostduinkerke krijgt vorm

Oostduinkerke / Koksijde -

De ‘fusie’ tussen VV Oostduinkerke en VV Coxyde, dat vorig seizoen verdween nadat het zijn eerste ploeg stopzette, krijgt steeds meer vorm.

“VV Coxyde houdt er sowieso mee op. De club verdwijnt en het stamnummer vervalt. Alles moet opgeruimd worden en de gemeente Koksijde, die het voetbal kwijt wil, stelde daarvoor speciaal iemand aan”, vertelde Gery Geryl, voorzitter van VV Oostduinkerke zaterdagavond.

Voor de jeugd

“Ik had liever een naam als Westkust gezien voor de omgedoopte club, maar het wordt Coxyde Oostduinkerke. De samenwerking met De Panne op vlak van jeugdwerking wordt stopgezet. In principe blijft alles in handen van KVVO. Alleen krijgen we nu twee stadions waarover het hele sportieve gebeuren verdeeld moet worden. Er zal op beide velden gevoetbald worden. De meerwaarde voor ons? We willen ons ontfermen over de jeugd van Coxyde die niet aan zijn lot overgelaten kan worden. Ik sta voor een behoorlijk ernstige uitdaging. Op bestuurlijk vlak zijn er nog geen afspraken gemaakt. In elk geval moeten er een nieuwe Raad van Bestuur en een nieuw Dagelijks Bestuur opgericht worden. In de loop van de week zal veel duidelijk worden. Sowieso zal er een extra clubkleurtje komen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio