Er komt een Hotel Römantiek-huwelijk: Jos vraagt Rosa ten huwelijk

Rosa en Jos hadden reden om dubbel te genieten van het Syrische huwelijksmaal dat Iyas Kaadouni (gele trui) had bereid. Foto: foto’s fvv

Gent -

Een Syrisch trouwfeest, zaterdagavond in Nest in Gent, was een van de hoogtepunten van vier dagen Festival van de Gelijkheid. Met als kers op de taart: het huwelijksaanzoek van Jos aan Rosa uit Hotel Römantiek.

Iedereen trouwt met de liefde. Dat was het concept van ‘Liefdesnest’, een trouwpartij met Syrische eten in de oude bibliotheek op de Zuid. Maar er komt ook een écht huwelijk van.

De organisatie had Antwerpenaar Jos (62) en Rosa (74) uitgenodigd, het enige échte koppel uit het Vier-programma Hotel Römantiek. “Van bij het begin vond ik het een ongelofelijk leuke en warme organisatie”, zegt Jos. En zo ontstond zijn plan.

“Op het moment dat Rosa een sigaretje wilde roken, kreeg ik het idee om haar ten huwelijk te vragen”, zegt hij daags na zijn aanzoek. “Ik ben met een smoes weggelopen en heb in het Shoppingcenter Zuid een verlovingsring gekocht.”

Rosa was al twee keer getrouwd, Jos één keer. “We zijn telkens als weduwe of weduwnaar achtergebleven”, zegt hij. “Over nog eens trouwen hadden we het nog nooit gehad, maar ik denk dat we allebei wel wisten dat het ooit nog kon gebeuren.”

Het eerste Hotel Römantiek-huwelijk staat gepland voor volgend jaar. “Met een klein feestje”, zeggen de jongverloofden.

LEES OOK. Jos en Rosa vonden elkaar tijdens Hotel Römantiek, zo gaat het nu met hen

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees