Militaire piloten ontdekken ufo tijdens trainingsvlucht: “Er is een hele vloot van, kijk maar op de radar”

Militaire piloten ontdekken ufo tijdens trainingsvlucht: “Er is een hele vloot van, kijk maar op de radar”

Twee piloten van de Amerikaanse marine voerden in 2004 een routine trainingsvlucht uit boven de Grote Oceaan toen ze plots werden opgeroepen door een oorlogsschip in de buurt. Het schip zag al enkele weken mysterieuze vliegende voorwerpen op de radar en vroeg de piloten om even op onderzoek uit te gaan. Wat ze toen zagen werd gefilmd, en werd na dertien jaar eindelijk vrijgegeven door het Amerikaanse Ministerie van Defensie. “Ik heb nog steeds geen flauw benul van wat ik die dag zag”, aldus de piloot.

Toen de twee piloten naar het stuk oceaan waren gevlogen om te checken wat er al weken op de radar van het schip verscheen, zagen ze eerst niks en gaf hun radar niks in de buurt aan. Het schip meldde echter dat ze zo dichtbij de mysterieuze objecten waren, dat de radar van het schip niet meer kon onderscheiden welke van de stipjes de ufo’s waren en welke de jachtvliegtuigen.

Het was een kalme dag op zee, maar de aandacht van één van de militaire piloten werd getrokken door iets dat zo groot was dat de oceaan er onstuimig van werd. Zo’n vijftien meter boven het water zag hij een object waardoor zijn adem even stokte: een tien meter lang voorwerp dat boven de golven zweefde en de hele tijd heen en weer bewoog. Commandant Fravor, de piloot die de leiding over de missie had, verklaarde later dat het vliegende object niet echt een bepaalde richting uitging, maar het leek alsof de aanwezigheid van het tuig het water van de oceaan ”aan de kook bracht”.

Militaire piloten ontdekken ufo tijdens trainingsvlucht: “Er is een hele vloot van, kijk maar op de radar”
Foto: US Department of Defense

Fravor daalde af om het geheimzinnige luchtschip van dichterbij te bekijken, maar de ufo begon zelf te stijgen. “Het was bijna alsof het mij ook beter wilde kunnen bekijken”, aldus de marinier. Hij vloog recht naar het voorwerp, maar toen stoof de vliegende schotel plots weg. “Het gaf gas als iets dat ik nog nooit eerder had gezien”, aldus Fravor. “Ik was op z’n zachts gezegd nogal onder de indruk.”

Het oorlogsschip meldde enkele seconden later dat het mysterieuze vliegtuig opnieuw was opgedoken, zo’n 80 kilometer verder. Maar toen Fravor en zijn collega naar dat punt waren gevlogen, was er niks meer te zien. “Dat ding was in minder dan een minuut al kilometers ver gevlogen.”

Ufo-programma van het Pentagon

De video die van het incident werd gemaakt, werd achteraf gebruikt als bewijsmateriaal om binnen het Pentagon op te roepen om meer geld in onderzoek naar ufo’s en buitenaards leven te steken. Het Ministerie van Defensie gaf onlangs toe dat er de voorbije jaren miljoenen dollars waren geïnvesteerd om in alle stilte onderzoek te voeren naar ufo’s. De geldkraan werd intussen dichtgedraaid, maar het is niet geheel duidelijk of daarmee ook het onderzoek werd stopgezet.

Commandant Fravor is al enkele jaren met pensioen na een lange carrière bij de Amerikaanse marine die hem nog in Irak bracht tijdens de oorlog. Hij verklaarde ooit tegen een andere piloot dat hij “nog steeds geen flauw benul heeft” van wat hij die dag zag, en dat het incident volgens hem nooit verder werd onderzocht. “Er waren geen rookpluimen te zien, het ding had geen vleugels of rotors zoals onze vliegtuigen”, aldus Fravor. “Maar ik zou wel graag ooit met eentje vliegen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees