Brusselse schepen Marion Lemesre (MR) kondigt afscheid van politiek aan

Brusselse schepen Marion Lemesre (MR) kondigt afscheid van politiek aan

Foto: BELGA

Brussel -

De Brusselse schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR) zal niet meer deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en evenmin aan de parlementsverkiezingen een jaar later. Ze vindt het tijd om de fakkel aan de jongere generatie door te geven.

Lemesre is een bekend figuur uit het lokale Brusselse politieke leven. Ze zette in 1982 haar eerste stappen in de gemeenteraad en schopte het in 1995 tot schepen van Schone Kunsten, Jeugd en Toerisme - een functie die ze tot 2001 zou bekleden. Nadien kwamen de Franstalige liberalen in de oppositie terecht. Sinds 2013 is ze opnieuw schepen, ditmaal van Economische Zaken. Ze zetelt ook in het Brussels parlement sinds 1989.

Brusselse schepen Marion Lemesre (MR) kondigt afscheid van politiek aan
Foto: ycs

Volgens Lemesre heeft ze een jaar diep nagedacht over haar beslissing, “want er is een leven na de politiek”. “Ik zal 65 jaar zijn in 2019, na 36 jaar in de gemeenteraad en 30 jaar in het parlement, is het tijd om jongeren aan zet te laten”, zegt Lemesre, die haar partijgenoot Alain Courtois en de andere kandidaten zal steunen tijdens de kiescampagne.

Zonder de jaren op de oppositiebanken te vergeten, blikt de politica tevreden terug op de “stabiele en duurzame sokkel voor een nieuw cultuurbeleid” waar ze tijdens haar eerste schepenperiode de schouders heeft onder gezet. Trots is ze ook op het nieuwe handelsbeleid dat ze sinds 2012 op poten heeft gezet, met een specifieke administratie voor die sector. Lemesre betreurt dan weer de verbrokkeling van de macht in ons land die het moeilijk maakt grote projecten tot stand te brengen. Het fiasco rond het nationaal stadion speelt bij die inschatting wellicht een rol.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees