Vriend moet morele schadevergoeding betalen aan seriemoordenaar Renaud Hardy

Vriend moet morele schadevergoeding betalen aan seriemoordenaar Renaud Hardy

Renaud Hardy. Foto: if

Mechelen -

François V.B., een vriend van seriemoordenaar Renaud Hardy, is schuldig bevonden aan het achterhouden van geld. V.B. kreeg zes maanden cel met uitstel. Aan Hardy moet hij 1 euro morele schade betalen.

Hardy (55), die in voorarrest zit voor twee moorden en evenveel moordpogingen, had zich burgerlijke partij gesteld tegen zijn ‘goede vriend’ François V.B.

Kort voor de arrestatie van Renaud Hardy in het dossier over de moord op Linda Doms uit Zemst, had hij een enveloppe met 5.000 euro en een Rolex-horloge overhandigd aan beklaagde V.B. Het was de bedoeling om dat geld op geregelde tijdstippen te storten op de gevangenisrekening van Hardy. Hiermee zou de vijftiger zich de nodige spullen kunnen aanschaffen tijdens zijn gevangenschap.

Twee schijven van 500 euro volgden elkaar snel op, maar van de overige 4.000 euro was lange tijd geen enkel spoor.

Meester Frédèric Thiebaut, die Hardy verdedigde, wees de rechter op de vele valse beloftes die V.B. had gemaakt in verband met het overmaken van de achtergehouden geld van zijn cliënt. “Daar kwam niets van in huis. Daarom zagen wij ons genoodzaakt om beklaagde V.B. rechtstreeks te dagvaarden en ook een schadevergoeding van 1.500 euro te vorderen”, zei de advocaat.

De advocaat van V.B., meester Mollekens, stelde dat er van een bedrieglijk opzet om het geld achter te houden geen sprake is, en vroeg hem vrij te spreken.

De rechter oordeelde dat V.B. wel schuldig is en gaf hem een straf met uitstel. De seriemoordenaar kreeg ook 1 euro morele schade toegewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees