Bejaarde man staat terecht voor moord op echtgenote

Bejaarde man staat terecht voor moord op echtgenote
Leuven / Scherpenheuvel-Zichem -

Voor de correctionele rechtbank van Leuven staat dinsdag/morgen een 73-jarige man terecht voor vermeende moord op zijn echtgenote in Scherpenheuvel-Zichem in 2012. Zij werd dodelijk getroffen met één kogel. De dader zegt dat het vuurwapen toevallig afging na een ruzie met een van de twee inwonende zonen.

Livin B. (73) uit Scherpenheuvel-Zichem wordt beschuldigd van moord op zijn 65-jarige vrouw Georgina Janssens. Zij werd op 12 december 2012 doodgeschoten in de echtelijke woning in Schoonderbuken, een gehucht van Scherpenheuvel, deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, in Vlaams-Brabant.

De vermeende dader was op het ogenblik van de feiten 68 jaar. Hij genoot van zijn pensioen als metselaar en was een verwoed duivenmelker. Op het eerste zicht leidde hij een rustig leven aan de zijde van zijn echtgenote. Hun twee zonen kwamen dat vredig bestaan verstoren toen ze beiden na een mislukte relatie opnieuw hun intrek namen in de ouderlijke woning.

Vooral met een van hen verliep de verstandhouding moeilijk. De toen 39-jarige man had veel schulden gemaakt en zat in een financieel penibele situatie. Livin B. vond dat zijn zoon misbruik maakte van de goedheid van zijn ouders en drong erop aan dat hij zijn eigen boontjes zou doppen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees