Maand cel gevorderd tegen man die hondendrollen naar agenten gooide

Maand cel gevorderd tegen man die hondendrollen naar agenten gooide

Foto: vrs

Kortrijk -

Een Kortrijkse veertiger heeft zich maandag voor de Kortrijkse strafrechter moeten verantwoorden voor smaad aan de politie. Tijdens een interventie aan zijn woning, moesten agenten wegspringen voor hondenpoep, die de beklaagde vanaf de eerste verdieping naar beneden gooide.

Op 10 juni 2017 kreeg P.B. (40) inspecteurs van PZ Vlas over de vloer. Zijn vriendin was zoek en ze dachten dat de vrouw zich daar zou bevinden. Hij deed de deur open, gooide ze weer toe en ging naar boven. Hij riep vanaf de eerste verdieping van zijn woning in Kortrijk dat ze “klootzakken” en “strontflikken” waren. Daarop gooide hij vanuit het raam hondenuitwerpselen naar de agenten.

Wegspringen

“We zagen dat uit het raam komen en konden nog net wegspringen”, vertelt een van de inspecteurs, die zich burgerlijke partij stellen. “Ik ben al negen jaar in dienst. Ik heb nog nooit voor de rechter gestaan voor dit soort beledigingen. Dit keer vond ik wel dat het moest. We moeten duidelijk maken dat dit echt niet kan.”

Toen P.B. op die warme dag thuis kwam, had zijn hond zijn behoefte gedaan in huis. Net toen hij dat ontdekt had, belden de agenten aan. “Ze vermoedden dat zijn vriendin daar was, maar dat was niet zo. Hij was over zijn toeren. De agenten komen geregeld bij hem langs”, schetste zijn advocaat. Hij beweert dat P.B. niet mikte om de inspecteurs te raken. “Had hij ze willen raken, dan had hij ze geraakt”, klinkt het overtuigd.

Handenvol

Volgens B. waren de agenten al binnen geweest en kwamen ze terug, om hem uit te dagen. Bij de inspecteurs klinkt een ander verhaal. “We zijn teruggegaan om foto’s te nemen van de uitwerpselen, als bewijs. Hij kwam naar buiten met zijn handen vol hondenpoep. We wilden die confrontatie niet met hem aangaan en zijn weggegaan, om het later anders op te lossen.”

De openbare aanklager vordert een maand cel en 800 euro boete. Zelf vraagt de man een werkstraf.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees