Colombiaans toptalent blijft tot 2020 in dienst van Astana

Colombiaans toptalent blijft tot 2020 in dienst van Astana

Foto: AFP

De Colombiaan Miguel Angel Lopez blijft tot eind 2020 in dienst van het Kazakse Astana. Dat maakte het team van Alexander Vinokourov zelf bekend.

Lopez behoort tot de grootste rondetalenten van zijn generatie. De nog altijd maar 23-jarige Colombiaan won in zijn prille carrière reeds de Ronde van Zwitserland en was ook twee keer goed voor ritwinst in de Ronde van Spanje. De Colombiaan lag nog onder contract tot eind 2019 maar het team heeft zijn contract laten openbreken tot eind 2020.

“Ik ben blij dat ik de komende drie seizoenen mijn carrière kan verderzetten bij het team waar ik in 2015 mijn profcarrière startte”, aldus de Colombiaan. “Sinds de eerste dag voel ik een enorm vertrouwen. Vanaf nu kan ik mij drie jaar concentreren op het sportieve en hoef ik mij nergens anders zorgen over te maken.”

Ook manager Vinokourov is tevreden. “Ondanks zijn jonge leeftijd moet hij niets meer bewijzen”, klonk het. “Hij moet alleen nog ervaring opdoen pm ook in de toekomst te doen waar hij nu al goed in is: wedstrijden winnen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.