Inbrekers slaan vijf keer toe in zelfde dorp

Inbrekers slaan vijf keer toe in zelfde dorp

Willy Desimpelaere timmerde de veranda al dicht. Het is de derde inbraak. Foto: gsd

Meulebeke -

In Meulebeke werd afgelopen weekend maar liefst vijf keer ingebroken. Willy Desimpelaere kreeg al voor de derde keer inbrekers over de vloer.

Drie van de inbraken van afgelopen weekend gebeurden in de Elbestraat. De twee andere in de Bloemgatstraat en de Meerlaanstraat.

“Toen we zondagavond thuiskwamen van een weekendje Reims zagen we dat de glazen deur van de veranda kapotgeslagen was”, zegt slachtoffer Willy Desimpelaere uit de Elbestraat. “Heel ons huis was doorzocht. Tot in de slaapkamer en zelfs op de zolder.”

De buit bleef beperkt. Geld vonden de daders niet. Ze namen wel juwelen mee. Gouden armbanden en ringen van Willy’s vrouw.

Derde keer

“Het is al de derde keer in 17 jaar dat we dit meemaken”, zegt de man. “In 2000 werden we slachtoffer op oudejaarsavond. Toen verdween er ook veel geld, onder meer uit de spaarpotten van mijn zonen die hier nog woonden. De tweede keer in 2010 waren we ook op reis, naar het Zwarte Woud, een cadeau van het werk. Toen verdwenen ook juwelen. En nu is het weer van dat. Het is genoeg geweest, ik zal een alarmsysteem plaatsen.”

Kortsluiting

In de tuin vonden Willy en de politie voetsporen. De daders kwamen over een weide en door een drietal tuinen. “De dieven veroorzaakten een kortsluiting toen ze het schriklicht kapot sloegen”, zegt Willy. “Ook de elektrische poort wilde niet meer openen. Mijn schoonzus zette die nochtans elke dag open om de indruk te geven dat we er waren.”

Bij de andere inbraken zou er geen buit zijn. Die slachtoffers stelden de feiten zaterdagavond vast. De politie is bezig met een onderzoek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio