VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE A SK PEPINGEN-HALLE - Trainer Jean-Louis Meynaert niet ontevreden

“Iedereen gelooft in reddingsoperatie”

“Iedereen gelooft in reddingsoperatie”

Jean-Louis Meynaert: “Met één punt maken we niet veel vorderingen, maar het gevoel is wel goed.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Halle / Pepingen -

Na het verdiende 1-1 gelijkspel op SV Temse hield hekkensluiter SK Pepingen-Halle ook Olsa Brakel aan de klap. Kersvers trainer Jean-Louis Meynaert pakte twee op zes en is niet ontevreden, maar hij beseft dat er nog heel wat werk is.

“We wilden de goede lijn van de match op Temse doortrekken en startten bijzonder gedreven”, vertelt coach Jean-Louis Meynaert. “Ons plannetje liep al snel spaak, want na een slechte uittrap van Bart Pauwels keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Onze doelman speelde niettemin erg goed en deed in de tweede helft trouwens een paar opmerkelijke reddingen. Na die ongelukkige achterstand liet de ploeg echter het hoofd niet hangen, maar stroopte de mouwen op.”

“We reageerden heel volwassen en op het halfuur bracht Benamar ons verdiend langszij. Brakel was in die eerste helft nauwelijks gevaarlijk, maar ook wij moesten het doen met wat halve kansen. Tactisch liep het misschien niet altijd zoals het moest, maar iedereen spande zich wel honderd procent in.

Met een bedrijvige Damien Miceli als draaischijf streden we na de rust voor de zege. We creëerden kansen en kwamen dicht bij 2-1, maar ook Brakel dreigde in de tweede helft enkele keren. Het kon echt alle kanten uit, maar het punt is meer dan verdiend.”

“Eigenlijk had ik net als de spelers op de volle pot gerekend. Met één punt maken we niet veel vorderingen, maar het gevoel is wel goed, omdat we als ploeg toonden dat we ons mannetje kunnen staan. We blijven wel laatste staan met evenveel punten als Bornem en Torhout, die een zege meer tellen. We staan alleszins voor een lange achtervolging, want ik kijk hoger dan de barrageplaats en mik naar de twaalfde en dertiende stek. De kloof is groot, maar iedereen gelooft in een succesvolle reddingsoperatie. De spelers zijn echt enthousiast, al is de komst van een nieuwe trainer daar natuurlijk ook niet vreemd aan. Iedereen is enorm receptief. Inzet en mentaliteit zijn voorbeeldig. Werkpunten zijn er zeker en dat steek ik niet onder stoelen of banken, maar de wil om te slagen is er bij iedereen.”

“Woensdagavond om 19.30 uur spelen we een oefenwedstrijd tegen de beloften van Dender. De spelers krijgen nadien vrij tot 2 januari om de beslissende heenronde voor te bereiden. Ik recupereer alvast Sébastien Lheureux, die na een knieoperatie weer fit is. Voorts zijn nieuwkomers Ismaël Benamed en Aristote Amisi Kamaneno, die al geruime tijd meetrainen, dan eindelijk speelgerechtigd. De eerste wedstrijd na Nieuwjaar wordt meteen erg belangrijk, want het is de vorige week uitgestelde match tegen degradatieconcurrent Torhout.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio