Van der Poel zit aan de antibiotica, Beobank-Corendon wacht bang af

Van der Poel zit aan de antibiotica, Beobank-Corendon wacht bang af

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel en zijn ploeg Beobank-Corendon wachten af hoe de gezondheidstoestand van de man van het veldritseizoen evolueert. Sinds gisteren zit de Europese crosskampioen aan de antibiotica. “Hij is nog altijd ziekjes”, aldus ploegmanager Christoph Roodhooft die zondag een onkennelijke kopman zag.

“Ik wist ook dat Mathieu stevig verkouden was. Wordt het beter, dan werkt hij het volledige programma af: te beginnen met de Waaslandcross van zaterdag in Sint-Niklaas tot Baal van 1 januari. “Blijft het nog enkele dagen zo, dan moeten we misschien wat herschikken. We bekijken het dag per dag. Het is al een maand dat hij zich niet tiptop voelt. De ene dag keelpijn, de andere dag een zwaar hoofd, slecht slapen… misschien zet dat sluimerend kwaaltje zich nu volledig door. Er is geen reden tot ­paniek, dat niet.”

Ook Van der Haar ziek

Ook Lars van der Haar is ziek. Dat verklaart de dramatische 19de plaats van Namen. “De laatste twee ronden stortte ik helemaal in. Na de antidopingcontrole raakte ik amper nog aan de camper: zo misselijk was ik. Vanochtend was het ook nog zo. Ik was eerst van plan om nog te onderhandelen om de Waaslandcross erbij te nemen, maar nu is daar geen sprake van. Het zijn uiteindelijk drie extra dagen. Niet onbelangrijk met de periode die eraan komt”, aldus Van der Haar.

Corrigeer