Roel Vanderstukken openhartig: “Ik had wat last van mijn maag, dacht ik. Achteraf bleek dat het twee hartinfarcten waren”

Roel Vanderstukken heeft een heftig jaar achter de rug. Na wat vreemde klachten die hij eerst als onschuldig bestempelde, moest de acteur uit onder andere ‘Familie’ naar het ziekenhuis voor een hartoperatie. In ‘Gert Last Year’ vertelt hij openhartig over zijn hartinfarcten.

“Op een zondagnacht kreeg ik last van mijn maag, dacht ik”, vertelt Roel Vanderstukken. “Dat ging snel voorbij, dus ben ik terug gaan slapen. Drie nachten later had ik dezelfde klachten, maar gingen ze niet voorbij. ’s Ochtends kreeg ik ook nog pijn in mijn arm en dan ging er een belletje rinkelen.”

(lees verder onder de foto)

Vanderstukken bleek door twee hartinfarcten getroffen en moest meteen onder het mes. Hij hield er een zichtbaar litteken op de borst aan over. “Mensen die dit hebben meegemaakt met dat soort litteken, schamen zich heel vaak, heb ik gemerkt. Maar dat is toch niets om je voor te schamen? Ik heb lang getwijfeld: moet ik het naar buiten brengen of niet, maar dat is een beetje de reden geweest om het wel te doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees