Voetbal2de provincialeFC Edeboys - SK Denderhoutem - Team van coach Jean-Marie Alexander mist in de slotfase de penalty van de zege

“Zitten met dubbel gevoel”

“Zitten met dubbel gevoel”

Jean-Marie Alexander: “Of ik blijf, is nog niet beslist.” Foto: Hendrik De Rycke

Wetteren -

FC Edeboys kan dan toch toppers punten afsnoepen. Tegen SK Denderhoutem miste Thomas Beirnaert in de slotminuut vanop de stip zelfs een unieke kans op een onverhoopte driepunter. Edeboys laat zo de kans liggen om bij de middenmoot aan te leunen.

Werden de spelers van FC Edeboys te laat wakker gemaakt na een middagdutje? Na dik een kwartier stond de 0-2 op het bord.

Jean-Marie Alexander: “Het eerste kwartier kwamen we overal te laat. Na de 0-2 dacht ik al dat het een lastige namiddag zou worden. Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen we beter en vooral slimmer te voetballen. De aansluitingstreffer gaf ons vleugels, maar ik moet wel toegeven dat SK Denderhoutem ons had kunnen doodmaken als ze beter de counterkansen hadden benut. Mijn ploeg was synoniem voor mentaliteit en strijd. Opgeven staat niet in ons woordenboek. Met tien tegen elf stelden we gelijk. In de slotminuut werd de bal op de stip gelegd. Spijtig genoeg trapte Thomas Beirnaert de bal over doel. Aan die strafschop ging nogal wat vooraf. Een viertal keer werd de bal op een andere plaats gelegd. Bevorderlijk voor de concentratie is dat niet.”

De ploeg van voorzitter Peter Van Hoecke gaat de jaarwisseling in met 17 punten. Acuut degradatiegevaar is er niet?

“Gaat de strafschop erin, dan kwamen we op een voor ons onverhoopt mooie 19 punten uit. De kloof met de derde laatste Gavere-Asper bedraagt nu acht punten. Dat we vorige week al de eerste contractverlengingen konden doen, is een goede zaak. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Ik trap een open deur in als ik zeg dat januari ieder jaar weer een belangrijke voetbalmaand is. In geen enkele wedstrijd werden we weggeblazen. Het net-niet-gevoel overheerst nog te vaak. Naar volgend seizoen toe moeten de zwakke punten weggewerkt worden, uiteraard rekening houdend met de budgettaire beperkingen van de club. Of ik blijf, is nog niet beslist. Ik voel me hier thuis, krijg het vertrouwen en wordt geapprecieerd. Anderzijds blijf ik ambitieus en wil ik het een stapje hoger wel eens proberen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio